Bronzéremmel búcsúzott a szolnoki legenda, Kis Gabi

2019. május 18. szombat 12:37

A Szolnok csapata szerezte meg a férfi vízilabda-bajnokság bronzérmét, miután a helyosztó pénteki, második mérkőzésén is legyőzte az Egert.

Eredmények, rájátszás, második mérkőzés, a 3. helyért:
ZF-Eger - Szolnoki Dózsa 7-13 (1-2, 3-3, 1-4, 2-4)
Szolnok: Nagy V. - Bátori 1, Prlainovic 4, Angyal 1, Lazics, V. Rasovics 2, Zalánki1. Csere: Szatmári, M. Aleksic 2, Kis G. 1, Jansik D. 1, Teleki, Szeghalmi. Vezetődző: Zsivko Gocics
A párharc végeredménye: 2-0, a Szolnok javára.

A szolnokiak egy héttel ezelőtt házigazdaként 10-7-re, ezúttal pedig idegenben 13-7-re nyertek, így a bajnoki döntős Ferencváros és OSC mellett ők indulhatnak a Bajnokok Ligájában. Ez volt a 2008-ban olimpiai bajnok Kis Gábor utolsó mérkőzése, a szolnokiak centere március közepén jelentette be, hogy az idény végén visszavonul.

A hazaiak ügyvezető igazgatója, Szécsi Zoltán- ugyancsak olimpiai aranyérmes- abban reménykedett, hogy vasárnap a Vízilabda Arénában tudnak majd némi pezsgővel is gratulálni a pályafutását befejező Kis Gábornak. A pezsgők nem jönnek Szolnokra. Ennek oka pedig a harmadik negyedben keresendő. A szolnoki védekezés továbbra is feszes maradt, helyükön voltak a blokkok, ha kellett, akkor pedig Nagy Viktor volt a helyén. A támadásaink egyre pontosabbak lettek, így fokozatosan nőtt a különbség. A negyedik negyed közepén a tizenegyedik szolnoki gólt ki más? a 11-es sapkában játszó Kis Gábor szerezte - olvasható a klub honlapján. 

Korábban mi is beszélgettünk egyet Kis Gabival: 

Kis Gábor: Fájt nézni, ahogy a fiúk meghalnak a medencében

A Szolnoki Dózsa nem tudta legyőzni a Veronát a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó előtti fordulójában, a 6-6-os döntetlennel pedig az is eldőlt, hogy a két évvel ezelőtti BL-győztes nem lesz ott a hannoveri Final8-ben. A szolnokiak szezon végén visszavonuló klasszisa, Kis Gábor meglehetősen zaklatottan nyilatkozott a meccs lefújása után, és a dühe nem párolgott el a mérkőzés után 12 órával sem.

MOL Sportágak
MOL Csapat