És akkor Nagy Viktor lehúzza a rolót...

2017. július 28. péntek 11:25

Nagy Viktor 4 éve kergeti őrületbe védés utáni gesztusaival az ellenfeleket. Nézze vissza velünk az elmúlt évek "kapus-show"-inak legjobb jeleneteit!

Tegnap a férfi vízilabda világbajnoki elődöntőben Nagy Viktor szenzációs teljesítménnyel járult hozzá, hogy négy év után ismét döntőt játszhasson a magyar válogatott. A görögök ellen, a teljes második félidőben hibátlanul védett, csak az utolsó pillanatokban kapott egy gólt, de ekkor már a három gólos vezetés birtokában nem forgott veszélyben a fináléba jutás.

Nézzük Nagy Viktor show-ját a tegnapi meccsről:

Aki sportolt valaha, az tudja, nincs is hervasztóbb annál, mint amikor az ellenfél sorra hárítja próbálkozásaidat, majd utána megszégyenítően integet, csókot dob, vagy épp a Nagy Viktor "signature move"-jává vált "ma itt te nem dobsz gólt fiam" jelzéssel mozgatja mutatóujját.

 

 

 

Márpedig, ha másodpercek híján egy félidőn keresztül nem kapsz gólt egy világbajnoki elődöntőben az még akkor is hatalmas érdem, ha az előtted lévő játékosok szenzációsan védekeznek. Ilyenkor minden egyes nüansz nagyon sokat számít az ellenfél teljes elbizonytalanításában. Talán ennek, a szinte önkívületi állapotban történő hadi kommunikációnak is köszönhető, hogy a magyar kapus 2013-ban az vb-elődöntőben öt méterest is fogott, illetve a barcelonai döntőben még az utolsó másodpercben is lövést védett.

A vízilabda-válogatott meghatározó embere azt mondja, mindez csak úgy jön belőle, és akit ilyenkor látunk az egy másik Nagy Viktor, aki olyan dolgokat csinál, amit a medencén kívül nem tenne meg soha. Hergeli magát és az ellenfeleket is, így jön ki belőle a legjobb teljesítmény.

2013-ban, a 4 évvel ezelőtti barcelonai világbajnokságon, háta mögött csaknem 100 válogatottsággal nyerte első számú kapusként első nagy tornáját, és a döntőben, a szerbek ellen lopta be magát minden magyar szívébe tökéletes transz-állapotával. Minden egyes parádés védés után teljes átéléssel mutogatott az ellenfeleknek, egyre jobban letörve ezzel az önbizalmukat. Vallja be, Ön is őrjöngött, igaz?

Élje újra a 2013-mas döntőt, szintén Nagy védéseit előtérbe állítva. Bízzunk benne, hogy a szombat esti döntőben ugyanilyen védésekkel kergeti őrületbe a szerbeket legyőző horvát csapatot is!

Források: 

http://lsl1337.tumblr.com/post/57384212980/nagy-viktor-vb-d%C3%B6nt%C5%91-montenegro-ellen-1-negyed
http://valasz.hu/itthon/az-orult-az-egy-masik-nagy-viktor-67203

 

MOL Sportágak
MOL Csapat