Euro Cup-nyolcaddöntő: Varga Dani óvatos, de bizakodó

2021. február 26. péntek 13:43

A francia Pays D'Aix csapatával találkozik az OSC a vízilabda Euro Cup nyolcaddöntőjében. Varga Dani erős ellenfélre, jó meccsre számít, de az OSC továbbjutását várja.

“Bonjour” - vette fel vidáman a telefonját Varga Dani, amikor Franciaország határán a MOL Csapat utolérte az OSC vezetőedzőjét. Az újbudaiak az Euro Cup nyolcaddöntőjében a francia Pays D’Aix csapatával találkoznak szombaton, és bár az OSC a párharc esélyese, Dani óvatosságra intett.

“Természetesen elvárás a továbbjutás, de nem azért, mert a francia csapat gyenge lenne, hanem azért, mert nekünk muszáj nagy célokat magunk elé tűznünk. A francia vízilabda felfele ívelő pályára állt, a párizsi olimpia miatt egyre erősebb a bajnokságuk, nemrég hallottam, hogy hatvanhét idegenlégiós (köztük néhány nagynevű világsztárral) játszik a francia ligában.”

 
Fotó: OSC Waterpolo
 

“Ha pedig konkrétan a Pays d’Aix-ról beszélünk, akkor az erejükről sokat elmond, hogy az európai kupameccseken már elitcsapatokat is alaposan megszorongattak. A Szolnoktól például csak két góllal kaptak ki, a Vouliagmeni pedig az utolsó pillanatban szerzett góllal tudta csak legyőzni őket. Erős csapat, kemény meccsre számítok” - szögezte le Dani.

Magáról a párharcról azt mondta az OSC edzője, hogy szerencsére már oda-visszavágós rendszerben zajlik az Euro Cup, ezért akár egy gyengébb teljesítmény is beleférhet idegenben. “Nyolc negyedben gondolkodunk, azaz van lehetőség a javításra, ha esetleg nem sikerül tökéletesen a franciaországi túra. Az a fontos, hogy ne olyan eredménnyel zárjunk, ami esetleg idegeskedésre adhat okot a visszavágón.”

Azért az OSC az esélyes

“Játékerőben a francia csapat fölé növünk, úgy tekintünk magunkra, mint az Európa Kupa egyik esélyesére, ebből adódóan a csapat saját magával szemben megfogalmazott elvárása is a továbbjutás. Képviselünk egy minőséget, és az a célunk, hogy ebből minél többet megmutassunk a medencében.”

 
Fotó: OSC Waterpolo
 

Az abszolút rendhagyó szezonban számos nehézségen kellett átvergődnie Varga Daninak és csapatának, hiszen a koronavírus miatti karanténidőszak után iszonyatos meccsterhelésnek volt kitéve a csapat, amit aztán egy újabb leállás követett, ezúttal az ünnepek, illetve a válogatott összetartások miatt. Dani elmondta, igazából ő maga is kíváncsian várja, milyen formában játszik majd az OSC.

“Az ilyen helyzetekben általában kellemes meglepetést okoznak a fiúk, bízom benne, hogy most is így lesz” - mondta nevetve az egykori világklasszis. “Kicsit össze-vissza voltunk az utóbbi hetekben, a január-februári időszakban csak a BVSC elleni mérkőzésen tudtuk lemérni, hol is tartunk igazából, mert a többi meccsünket elég simán hoztuk.”

 
Fotó: OSC Waterpolo
 

Így, hogy a csapat több tagja is válogatottaknál szerepelt, az edzésmunka, illetve a felkészülés is más jellegűvé vált az OSC-nél. “Próbáltuk a lehető legtöbbet kihozni a helyzetből, és alapozó jellegű munkát végeztünk az utóbbi hetekben. Biztos vagyok benne, hogy ez tavasszal kamatozni fog, és szükség is lesz rá, mert hamarosan a döntő időszakába érünk a szezonnak.”

Az OSC február 27-én, 18 órás kezdettel kezdi meg a szereplését az Euro Cup egyenes kieséses szakaszában. A rendkívül erős sorozatban több sztárcsapat is szerepel, nem lesz könnyű dolga az OSC-nek, ha sikerül a legjobb nyolc közé jutás.

MOL Sportágak
MOL Csapat