Keszthelyi Rita pólóprofesszor oktatást tart

2017. július 17. hétfő 11:33

A magyar női vízilabda-válogatott parádés győzelemmel kezdte meg világbajnoki szereplését. Japán kilencgólos legyőzése könnyed ujjgyakorlat volt, Keszthelyi Ritának pedig még arra is maradt energiája, hogy lekopírozza Vári Attila legendássá lett gólját.

Női vízilabda, csoportkör, 1. forduló:
Magyarország-Japán 20-11 (4-1, 8-3, 5-2, 3-5)
gólszerzők: Bujka 5, Keszthelyi 4, Tóth 4, Szilágyi 2, Antal 2, Gurisatti 2, Czigány, illetve Jamamoto 4, Arima 4, Inaba 2, Kazama

Bíró Attila csapata imponáló magabiztossággal győzte le Japánt, amely kimondottan kellemetlen ellenfélnek számít. A magyar csapat Bujka Barbara - megszokottnak mondható - klasszisteljesítményére (5 gól) alapozva sorra lőtte a gólokat, és az előnyét fokozatosan növelve tulajdonképpen másfél negyed alatt eldöntötte a győzelem kérdését.

A szövetségi kapitány azonban meglehetősen zsémbesen nyilatkozott a lefújás után, mivel a lányok kicsit kiengedtek az utolsó negyedrea, mit 5-3 arányban el is veszítettek. “Szereztek maguknak egy kis plusz munkát a holnapi úszóedzésre” - mondta Bíró az M4-nek.

Bujkától csak egy-egy góllal maradt le Tóth és Keszthelyi, utóbbinak pedig még arra is volt energiája, hogy a közönséget is szórakoztassa egy káprázatos csavargóllal. Nem ez volt egyébként az egyetlen svédcsavar a mérkőzésen, de talán nem sértődnek meg a többiek, ha azt mondjuk, ez volt a legszebb.

Valószínűleg nem kell sokat magyarázni, miért jutott eszünkbe egyből Vári Attila döbbenetes csavarja Oroszország ellen.

MOL Sportágak
MOL Csapat