Manhercz: Utálom a kifogásokat, nem keresek kibúvót

2022. április 12. kedd 09:35

Az OSC elbotlott a Bajnokok Ligája Final8-be vezető egyik utolsó lépcsőfokban, az esély még megvan, de már nagyon nehéz lesz. Manhercz Krisztiánnal beszélgettünk.

Fájdalmas véget ért a Genesys OSC Bajnokok Ligája-szezonjának talán legfontosabb meccse: az újbudai pólócsapat hazai medencében kapott ki a Hannovertől, és ezzel kikerült a sorsa a saját kezéből. Pedig a papírforma egyértelműen a magyar csapat győzelmét vetítette előre, de sajnos a lehető legrosszabb forgatókönyv vált valóra: a vendégek óriási formában pólóztak, a színmagyar csapatnak pedig semmi nem jött össze.

“Felnőtt pályafutásomból nem emlékszem olyan meccsre, hogy valaha láttam volna nyerni olyan csapatot, amely tizenhét gólt kapott” - mondta nagyot sóhajtva Manhercz Krisztián. “Ezzel azt is elmondtam, hogy mi volt a vereség oka: rosszul blokkoltunk, nem volt meg az összhang védekezésben és így a kapusteljesítményre sem számíthattunk.”

Győzni jöttek, megoldották

Az utolsó továbbjutó helyen álló Hannovert nem lett volna lehetetlen feladat legyőzni, mert idegenben is csak az elrontott újbudai hajrá miatt született döntetlen, de Manó szerint nagyon jó napot fogott ki az ellenfél.

 
Fotó: OSC Waterpolo
 

“Tudták, miért jöttek és be kell vallani, hogy nagyon jól küzdöttek, megvalósították, amit akartak. Hogy meglepett-e minket a játékuk? Nos, nemcsak a szakma és a szurkolók, hanem mi is győzelemre készültünk, idegenben is vereségnek éltük meg a döntetlent, holott Hárai Pufi nélkül kellett kiállnunk” - mondta a válogatott játékos, aki bosszúsan idézte fel, hogy a hannoveri meccsen az ő kihagyott büntetője is kellett a németek egyenlítéséhez.

“De most minden más volt, és sajnos a kulcspillanatokból is rosszul jöttünk ki. Kétszer is visszakapszkodtunk két gólra, de nem tudtunk lendületet venni, mert mindig csináltunk egy butaságot, amiből persze gólt kaptunk.”

“Vannak ilyen kilengéseink, például arra sem számított senki, hogy a Szolnoktól kikapunk a Magyar Kupa elődöntőjében úgy, hogy a Dózsából három alapember is hiányzott. Ez részben nyilván a mi hibánk, és azon kell dolgoznunk, hogy megtaláljuk az okokat, de azt is tudni kell, hogy a magyar és a nemzetközi mezőny is rendkívül kiegyenlített, nagyon sok a jó csapat” - magyarázta Manó.

Nem veszett oda minden remény

A Bajnokok Ligája csoportköréből még két forduló van hátra, a Hannover előnye négy pont, azaz matematikailag még elüthető a továbbjutástól a német csapat, de az OSC klasszisa leszögezte, nem szeret számolgatni.

 
Fotó: OSC Waterpolo
 

“Mivel nem a mi kezünkben van a sorsunk, én maradnék a vízilabdánál, a szurkolást meghagyom a szurkolóknak” - utalt a következő fordulóban esedékes német rangadóra, a Hannover-Spandaura, ahol egy pont is elég a hazaiaknak, hogy bebiztosítsák a továbbjutásukat.

“Nekünk már csak saját magunkkal szabad foglalkoznunk, és ezt is kell tennünk, mert a Crvena Zvezdával játszunk a következő fordulóban."Oké, nem egy Recco, de nagyon erős csapat, ha nem teljes koncentrációval állunk a meccshez, nem fogunk tudni győzni, és feleslegessé válna, ha a Spandau csodát tudna tenni.”

Öt meccs még biztosan lesz

Lehet, hogy a két hátralévő BL-meccs már nem hoz átütő sikert, de Varga Dani csapata messze nem végzett még, hiszen beverekedte magát a magyar bajnokság döntőjébe, ahol a Ferencvárossal fog két győztes meccsig tartó csörtét vívni.

 
Fotó: OSC Waterpolo
 

“Tudjuk, hogy a Fradi számára is a bajnoki cím a prioritás, tisztában vagyunk vele, hogy milyen nehéz feladat vár ránk a fináléban. A magyar pólóban hagyomány, hogy a döntős csapatokban játszik a válogatott keret nagy része, és ez most sincs másként, és a finálé előtt még lesz válogatott összetartás is, úgyhogy bár lazább a versenynaptár a következő hetekben, a Fradi-játékosokkal sokat fogjuk látni egymást” - mondta nevetve Manó.

“Az a célunk, hogy a hátralévő meccseken mindent kihozzunk magunkból. Tavaly egy hajszálon múlt a bajnoki cím a Szolnok ellen, idén szeretnénk eggyel előrébb lépni, de ez csak akkor lehetséges, ha hibátlanul teljesítünk. Hogy fáradtak vagyunk-e? Természetesen, de mindenki az, én pedig utálom a kifogásokat.”

MOL Sportágak
MOL Csapat