Märcz kapitány három újonccal megy neki a hazai vb-nek

2022. június 16. csütörtök 09:16

Kijelölte a hazai rendezésű vizes-vb jövő héten kezdődő vízilabdatornájára készülő keretét Märcz Tamás, a férfiválogatott szövetségi kapitánya.

Märcz Tamás szerdán az egyik fővárosi szállodában, a csapat vb-szállásán jelentette be névsorát, az utolsó kiválasztáson a kapus Szakonyi Dániel mellett a mezőnyjátékosok közül Molnár Erik, Konarik Ákos, Erdélyi Balázs és Német Toni esett ki. Velük kapcsolatban a tréner leszögezte, nem szabad csüggedniük, hiszen nem sokkal a világbajnokság után jön a spliti Európa-bajnokság, amelyre újra ott lesz az esélyük, hogy beverekedjék magukat az együttesbe.

Märcz Tamás elmondta, három balkezessel, a világklasszis Vámos Márton és Zalánki Gergő mellett Burián Gergellyel vágnak neki a vb-nek, utóbbi, akárcsak a második számú kapus Lévai Márton, illetve Nagy Ádám az első világbajnokságára készülhet. A szakember külön kitért Angyal Dánielre és Jansik Szilárdra, akiket a korábbinál jóval szabadabb szerepkörben szeretne játszatni.

A világbajnokságra 13 játékost és két tartalékot lehetett nevezni - utóbbi Fekete Gergő és Vigvári Vendel lesz -, de cserére a keretben csak pozitív koronavírusteszt miatt kerülhet sor. Az Európa-bajnok és olimpiai bronzérmes férfi válogatott az A csoportban jövő kedden Montenegróval találkozik, két nappal később Brazíliával, majd szombaton Georgiával mérkőzik meg.

A vízilabdatorna csoportmérkőzéseinek a Hajós Uszoda nagymedencéje mellett Debrecen, Sopron és Szeged ad otthont. Mindegyik városban egy-egy férfi és női csoport küzdelmei zajlanak majd, délutánonként két-két mérkőzést nézhetnek meg a szurkolók. A Margitsziget kivétel, itt a magyar férfi és női válogatott játszik majd, és elkerülendő az ütközést az úszóviadallal, az első meccsek 19.30-kor kezdődnek, a magyarok pedig 21 órától szállnak vízbe.

A magyar férfi vízilabda-válogatott vb-kerete:

kapusok: Lévai Márton (OSC), Vogel Soma (FTC)
mezőnyjátékosok: Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Pro Recco), Burián Gergő (OSC), Mezei Tamás (Vasas), Hárai Balázs (OSC), Varga Dénes (FTC), Mahercz Krisztián (OSC), Jansik Szilárd (FTC), Angyal Dániel (Szolnok), Pohl Zoltán (FTC), Nagy Ádám (Szolnok)
tartalékok: Fekete Gergő (FTC), Vigvári Vendel (FTC)

A férfitorna csoportjai:

A csoport: MAGYARORSZÁG, Montenegró, Brazília, Georgia
B csoport: Görögország, Németország, Horvátország, Japán
C csoport: Spanyolország, Olaszország, Dél-afrikai Köztársaság, Kanada
D csoport: Szerbia, Ausztrália, Kazahsztán, Egyesült Államok

MOL Sportágak
MOL Csapat