Megvédte Magyar Kupa-címét a Szolnoki Dózsa

2017. december 04. hétfő 10:47

A Szolnok megvédte a címét a férfi vízilabda Magyar Kupában, miután a vasárnapi döntőben kilenc góllal legyőzte az OSC-Újbudát.

BENU férfi Magyar Kupa, döntő:
Szolnoki Dózsa - A-Híd-OSC-Újbuda 13-4 (4-1, 3-0, 3-1, 3-2)
gólszerzők: Prlainovic, Bátori, Zalánki 3-3, Cuk 2, Aleksic 1, Younger 1, illetve Tóth M. 3, Hegedüs 1

Nagy lendülettel kezdett a Szolnok, amely az elődöntőben csak ötméteresekkel tudta felülmúlni az FTC-t, és ezúttal a szombaton piros lapot kapott edzője, Cseh Sándor irányítása nélkül volt kénytelen játszani. A trénert Kovács István szakmai igazgató helyettesítette.

A Tisza-parti együttes gyorsan négygólos előnyre tett szert, az OSC-nek pedig az első szünetig csak egy találatnyit sikerült faragnia a hátrányból. A második szakaszban viszont egyszer sem tudott a kapuba találni az újbudai csapat, melynek játékosai egyre jobban elbizonytalanodtak a szolnokiak hatékony védekezésétől. A címvédő ugyanakkor elöl is eredményesen játszott - nem változtatott a helyzeten az OSC kapuscseréje sem -, újabb három gólt szerezve gyakorlatilag el is döntötte a finálé kimenetelét.

 
A folytatásban sem változott a mérkőzés képe, újabb két szolnoki gólra jött egy OSC-válasz, de azután tovább nőtt a különbség a harmadik, majd a negyedik negyedben is. A Szolnok sorozatban hatodszor jutott a döntőbe, és ebben az időszakban harmadszor nyert, a tavalyi előtt 2014-ben végzett az élen. Korábban további három szolnoki győzelem született az MK-ban.
MOL Sportágak
MOL Csapat