Ne ott keressék a lécet, ahova a tavalyi OSC tette

2023. szeptember 14. csütörtök 08:47

Fejlődik, lépeget előre a Varga Dani által kijelölt úton az OSC, de tudomásul kell venni, hogy az óriási potenciál ellenére az újbudaiak idén más célokért küzdenek.

Varga Dani szólt előre: bár kétségkívül roppant ígéretes keret jött össze a Genesys-OSC-nél, a fiatal és összeszokatlan csapatnak szüksége lesz egy kis időre (de kevesebbre, mint a három évvel ezelőtti újjászületés után), hogy újra olyan célokat tűzhessen ki maga elé, mint a tavalyi OSC.

Az egykori világklasszis reálisan ítélte meg csapata játékerejét, néhány szurkoló mégis meglepődött azon, hogy a Magyar Kupában nem jutott a döntőbe, majd a Bajnokok Ligájában sem tudott a főtáblára kerülni a csapat.

 
Varga Daniékra még rengeteg munka vár (Fotó: Waterpolo.hu)

“Azok a szurkolók, akik meglepődtek, nem mondhatók naprakésznek a csapat körüli történéseket illetően, és még mindig ott keresik a lécet, ahova a tavalyi OSC tette." Lehettünk volna kicsit jobbak, különösen a BL-selejtezőben, de a csapat teljesítménye a reális intervallumban volt. A kupában a felső részében, a BL-ben az alsóban” - mondta Varga Dani a MOL Csapatnak.

Egyből a sűrűjébe csaptak az újbudaiak

Amikor egy csapat olyan sokat változik, mint az OSC, természetes, hogy a teljesítménye hullámzik a szezon elején, kivált, ha olyan bitang kemény ellenfelekkel szemben kell helytállni, mint Varga Dani csapatának, amely a Magyar Kupában a Szolnok ellen játszott negyeddöntőt, majd a Vasas ellen elődöntőt, a BL-ben pedig egy francia sztárcsapat mellett a házigazda Jug Dubrovnikkal meccselt.

 
Ezüst után bronzérem a Magyar Kupában (Fotó: Genesys-OSC)

“A kupaszereplésünk jobb volt, mint amire számítottunk, különösen a Szolnok idegenbeli legyőzése volt komoly fegyvertény, tekintve, hogy két hete dolgozott együtt a csapat, amikor a Dózsával találkoztunk. A Vasas elleni elődöntővel is elégedett voltam, nem sokon múlt, hogy döntetlent érjünk el, sőt a győzelem is benne volt a meccsben.”

A Magyar Kupában megszerzett bronzérem abszolút vállalható szereplés volt a jelentősen átalakult csapattól, de nem sok pihenés jutott a játékosoknak, mert egy héttel később máris Bajnokok Ligája-selejtezőben volt érdekelt az OSC, méghozzá az igen nehéz terepnek számító Dubrovniki uszodában.

“Kb. kétévente egyszer kap ki a Jug hazai medencében, de nemcsak emiatt mondom azt, hogy abszolút nem lehetett reális elvárás velünk szemben a továbbjutás. "Az egyik legnehezebb csoportba kerültünk, és lehet ragozni, hogy az első meccset a francia Tourcoing ellen elrontottuk-e, az OSC most még nem tart ott, hogy egy-egy meccset érdemes legyen elemezni.”

 
A BL-továbbjutás nem volt reális elvárás (Fotó: Genesys-OSC)

“Ráléptünk egy útra, haladunk rajta, és sok minden útközben derül ki. Nincs könnyű dolgunk, mert rengeteget kell dolgoznunk azon, hogy úgy fejlődjünk, ahogy én elvárom, és közben győzelmi kényszer is nyom minket. Nehéz megmondani az első meccsek alapján, hogy ott tartunk-e, ahol kell, de ez most talán nem is olyan fontos.”

Tavaszra kell tökéletesen összeállni

A fiatal vezetőedző az első bajnoki forduló - Szentesen nyert kiváló játékkal az OSC - előtt elmondta, minden megváltozott tavaly óta, de ez nem gond. Szerinte míg tavaly reális elvárás volt a döntőbe jutás az OSC-vel szemben, addig idén a legjobb négybe kerüléshez is bravúrra lenne szükségük az újbudaiaknak.

“Ez persze csak most igaz, reményeim szerint tavaszra elérjük azt a szintet, amivel jó esélyünk lesz a legjobb négybe jutásra. Sőt, talán már korábban is, hiszen rengeteg fontos meccset játszunk egymás után, nincs sok időnk a fonal keresgélésére, minél gyorsabban össze kell állnunk.”

“A legnagyobb különbség tavalyhoz képest az lesz az ob I-ben, hogy a középcsapatok ellen jóval magabiztosabban ugorhattunk a medencébe, és jobbára jöttek is a győzelmek. Idén ezekért a győzelmekért sokkal keményebben kell megdolgoznunk, hiszen a bajnokság olyan erős, hogy szinte minden második héten ki-ki meccseket fogunk vívni” - magyarázta Dani.

 
Tavaszra lesz masszív az OSC (Fotó: Genesys-OSC)

“Egyelőre rendben vagyunk, lépegetünk előre, és azt mondhatom, semmit nem csinálnék másképp, ha újrakezdhetnénk. Óriási potenciál van a csapatomban, ám ahhoz, hogy ezt valóra váltsuk, nagyon keményen kell dolgoznunk a következő időszakban. Ebben nem is lesz hiba” - zárta a gondolatait a vezetőedző.

MOL Sportágak
MOL Csapat