Remek második hely a női pólósoktól a Szardínia Kupán

2022. augusztus 07. vasárnap 18:50

A magyar női vízilabda-válogatott 10-10-es döntetlent játszott a hollandokkal a Sassariban zajló felkészülési torna zárófordulójában, ezzel a második helyen végzett.

Szardínia Kupa 2022, Sassari - Nők, 5. nap
Hollandia–Magyarország 10-10 (4-2, 3-2, 2-3, 1-3)
Gólszerzők: van de Kraats 4, van der Sloot 2, Voorvelt 2, Keuning, Rogge, ill. Pereszregi-Nagy 3, Gurisatti 3, Mahieu, Farkas T., Leimeter, Garda

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint Bíró Attila tanítványai kissé fáradtan kezdtek, mert nem sokat tudtak pihenni a házigazda olaszok felett aratott szombat esti győzelmüket követően. Emiatt a hollandok háromgólos előnyre tettek szert a nagyszünetig. A harmadik és negyedik negyedben már a magyarok akarata érvényesült, a nemzeti együttesben a tornán bemutatkozó Peresztegi-Nagy Kinga három gólig jutott, a végén az egyenlítő találatot pedig Gurisatti Gréta dobta.

Tekintettel arra, hogy tíz órán belül voltak újra vízben a játékosaink, a döntetlen jó eredmény, az olaszok elleni győzelemnek így van igazán értéke. Miként ezen a rendkívül erős tornán a második helyezés is elismerésre méltó - fogalmazott a szövetségi kapitány.

"Nagyon sokat léptünk előre az Európa-bajnoki felkészülésben. Sokkal több pozitív jelet láttam ezen a tornán, mint negatívat, ezt az eredmények is alátámasztják. Van, akinek még fejlődnie kell, bár sok idő kétségtelenül már nincs erre. Összeségében azt kell mondjam, nem néz ki rosszul a történet" - mondta.

A magyar válogatott - amely a hazai rendezésű világbajnokságon júliusban második lett - a mostani döntetlent megelőzően Izraelt, Görögországot és Olaszországot győzte le, míg Spanyolországtól vereséget szenvedett a szardíniai tornán. A kontinensviadal augusztus 27-én rajtol a horvátországi Splitben.

MOL Sportágak
MOL Csapat