Szenzációs hajrával nyert a BL-ben a színmagyar OSC

2022. január 26. szerda 09:08

Az OSC Burián 7 mp-cel a vége előtt lőtt góljával nyert a Spandau Berlin vendégeként a vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek nyolcadik fordulójában.

Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 8. forduló, B csoport:
Spandau Berlin (német)-Genesys OSC Újbuda 11-12 (4-3, 1-2, 3-2, 3-5)
a magyar csapat gólszerzői: Burián, Csacsovszky, Salamon 3-3, Manhercz 2, Vigvári Vi. 1 

A két csapat az előző fordulóban Budapesten találkozott volna egymással, azonban az OSC-nél több játékosnak is pozitív lett a koronavírustesztje, így a gárda nem tudott kiállni az összecsapásra, amelyet így 10-0-s végeredménnyel a németek nyertek.

A mostani találkozón a berliniek egészen a negyedik negyed közepéig vezettek, az OSC különösképpen az emberhátrányokkal birkózott meg nehezen. A házigazdák négy és fél perccel a befejezés előtt 11-9-re vezettek, de Varga Dániel tanítványai remek hajrájuknak köszönhetően fordítottak.

Az OSC-nek jelenleg 13 pontja van, amivel a B csoport negyedik helyén áll. Ebben a csoportban még az olasz Pro Recco, a francia CN Marseille, a szerb Crvena zvezda, a román Steaua Bucuresti, a német Hannover és a horvát Jug Dubrovnik szerepel. Az OSC a következő fordulóban, február 8-án a Jug Dubrovnikot fogadja.

A két nyolccsapatos csoportból az első négy-négy helyezett jut a sorozat belgrádi nyolcas döntőjébe, ugyanakkor a házigazda Novi Beograd helye garantált a végjátékban.

MOL Sportágak
MOL Csapat