Szolnokon zárta le az elődöntőt, bajnoki döntős az OSC

2022. április 02. szombat 20:24

Elsőként az OSC biztosította helyét a férfi vízilabda ob I döntőjében, a tavalyi finalista az első adandó alkalommal lezárta a Szolnok elleni elődöntőt.

E.ON férfi ob I, rájátszás, elődöntő:
Szolnoki Dózsa-Genesys OSC Újbuda 9-13 (0-3, 5-3, 3-5, 1-2)
Gólszerzők: Angyal 2, Nagy Á. 2, Kovács Gergő 2, Pető, Konarik, Jansik D., illetve Vigvári Vince 4, Csacsovszky E. 3, Burián 3, Manhercz K. 2, Salamon
A párharc végeredménye: 7-1 az OSC javára.

Az újbudai csapat összesítésben 4-1-es előnnyel várta a címvédő Szolnok elleni, az egyik fél hetedik pontjáig tartó elődöntős párharc idegenbeli felvonását. Varga Daniék egy évvel ezelőtt éppen a Szolnokkal szemben buktak el a fináléban (és az Eurokupa döntőjében is), de most sikerült visszavágnia a MOL Csapat színmagyar együttesének, hiszen a négygólos Vigvári Vince vezérletével magabiztos, 13-9-es győzelmet arattak.

A legtöbb riválisánál jóval több meccset teljesítő OSC számára rendkívül fontos volt, hogy az első adandó alkalommal bebiztosítsa a döntőbe jutást, a széthajtott csapatnak nem hiányzott volna egy élet-halál meccs hazai medencében. Így most lehet a jövő heti, sorsdöntő BL-meccsre koncentrálni, amikor a Hannover érkezik Albertfalvára. Danival nemrég beszélgettünk egyet a fentiekről: 

Az OSC nem akármilyen utat járt be, mióta 2020 nyarán a MOL támogatásával újjáéledt a klub. Varga Dani vezérletével az újbudaiak már első évükben bajnoki- és Eurokupa-döntőt játszhattak, idén pedig a Bajnokok Ligájában villog a csapat, esélyes a final8-be jutásra, a bajnokságban pedig ismét döntőt játszhatnak. Ha nincs égszakadás-földindulás, az ellenfél az a Ferencváros lesz, amelyet tavaly az elődöntőben kiejtett az OSC.

Azért várjuk meg a Ferencváros-Vasas párharcot, a zöld-fehérek vezetnek 4-1-re az alapszakasz eredményei alapján.

MOL Sportágak
MOL Csapat