Tíz pozitív koronavírusteszt született az OSC-nél

2020. szeptember 03. csütörtök 07:28

Augusztus végén még minden teszt negatív lett az OSC Waterpolónál, de a bajnoki rajt előtt egészségügyi problémákat tapasztaltak, és az újabb tesztek 10 pozitív eredményt hoztak.

Augusztus végén a Szegedet fogadta volna a bajnoki nyitányon az OSC Waterpolo, és a szegedi csapat el is indult a mérkőzésre, de nem jutott messzire: még a város határán belül érte őket az üzenet, hogy egészségügyi gondok vannak az újbudaiaknál. 

Szeptember 3-án, a reggeli órákban az OSC hivatalos közleményben tudatta, hogy az elvégzett tesztek a játékosok és stáb tagjai között tíz esetben is pozitív eredményt hoztak. A vírushordozókat a klub a hatósági protokollnak megfelelően elkülönítette, a játékosok és stábtagok nevét a szövetség felé jelezte. 

A klub fertőtlenítette az uszodát, így a létesítmény működése megoldott, a negatív tesztet produkáló játékosok edzése is zökkenőmentes. Az OSC-nél már elkezdték szervezni az elmaradt, illetve elhalasztásra kerülő mérkőzések pótlását, és bíznak benne, hogy a szeptember 26-27-én esedékes Magyar Kupa-döntőre mindenki felépül a csapatból. 

MOL Sportágak
MOL Csapat