A 8. helyen zárt a MOL Racing Team Lengyelországban

2019. június 30. vasárnap 18:02

Herczig Norbi - a peches szombati versenynap után - vasárnap mindent megtett, ám ez most csak egy 8. helyre volt elég a rali Európa-bajnokság 4. futamán.

Pofozza a sors mostanában Herczig Norbiéket ezekkel a defektekkel... Sajnos a Lengyel-rali sem volt kivétel, ráadásul most rögtön a szombati első gyorsaságin sikerült beleszaladni egy defektbe, ez pedig olyan időveszteséggel járt, hogy az igazán szép eredménynek gyakorlatilag búcsút is inthettek a fiúk. 

A Herczig-Ferencz páros ennek ellenére mindent megtett, mentek becsülettel, és voltak is kiváló gyorsasági szakaszaik (bekulcsoltak például egy 4. helyet is), de a vége az lett a szombati versenynapnak, hogy a lehető legrosszabb pozícióban, a 10. helyen zárták az első versenynapot. Ez azért baj, mert vasárnap megfordítják az első 10-et, és fordított sorrendben rajtolnak a versenyzők, ami murván óriási hátrány annak, aki a többiek előtt takarítja a pályát. 

Norbiék ennek ellenére szépen lehozták a vasárnapot, az első kör után a 9., majd utána a 8. helyre kormányozták a Polo GTI R5-öt, sőt egészen a legvégéig benne volt a 7. hely megszerzése is, de az utolsó szakaszon egy baleset miatt átlagolták a 7. helyen álló Adielsson-Johansson páros idejét, így a MOL Racing Team maradt a 8. helyen. 

Ezzel értékes pontokat gyűjtött a csapat, de most már jó lenne egyszer elkerülni azt a fránya defektet, hogy lássuk, mit tudnak kezdeni a mezőnnyel Norbiék úgy, hogy nem kerülnek gyorsan komoly hátrányba. Következik a Rally di Roma!

 

 

MOL Sportágak
MOL Csapat