Az Év Pillanata, VI. rész - Herczig Norbi, a MOL Racing Team pilótája

2018. december 29. szombat 15:03

Az év hátralevő részében megkérdezzük a MOL-csapat sportolóit, hogy melyik volt számukra az év legkedvesebb jelenete. Következzen Herczig Norbi, a MOL Racing Team pilótája.

“Bár nagyon szép év volt a 2018-as, nincs nehéz dolgom a legszebb pillanat kiválasztásakor. Az EKO Acropolis Rally egyszerre hozott komoly áttörést a MOL Racing Teamnek, a MOL Racing Fuelnak, és persze nekünk, Ferencz Ramón navigátorral együtt” - mondta a MOL-csapatnak egyetlen másodperc hezitálás nélkül Herczig Norbi.

Herczigék ralitörténelmet írtak a gyilkos görög murván

Valami ilyesmire gondoltam előzetesen, amikor a vérmesebb reményekről beszéltem"' - mondta fáradtan, de nagyon boldogan Herczi Norbi a MOL-csapatnak. A MOL Racing Team pilótája álomszerű versenyzéssel örökre beírta magát a magyar ralitörténelembe, hiszen szakaszokat nyerve, végig az élmezőny közvetlen közelében autózva végül a második helyen végzett az Akropolisz-ralin.

A MOL Racing Team pilótája élete első rali Európa-bajnoki szezonjában azt tűzte ki célul, hogy minden versenyen megtalálja a balanszot a létfontosságú biztos célbaérkezés, illetve a versenytempó maximalizálása között. Nos, ez olyan jól sikerült, hogy már a harmadik futamon, Görögországban a dobogóra állhatott. Nem is akárhova, rögtön a második fokára.

“Ez egy legendás raliverseny, óriási elődök nyomában versenyezhettünk az Akropolisz-ralin, ami nem is olyan régen még világbajnoki helyszín is volt."Az, hogy itt állhattunk először dobogóra, felfoghatatlanul nagy élmény volt. Olyan volt az Akropolisz lábánál állni, mintha a jó Isten tényleg felemelt volna magához” - nosztalgiázott a négyszeres magyar bajnok pilóta.

“De ez a verseny nem csak számunkra lett történelmi. Mivel a futamot megnyerő portugál páros nem nevezett a csapatversenybe, a második helyünkkel futamgyőzelemhez segítettük a MOL Racing Teamet, ami óriási büszkeség volt. Ráadásul ezen a versenyen debütált a korábban is használt MOL Racing Fuel továbbfejlesztett utódja, a Hi5, és az R5-ösökre kifejlesztett üzemanyag tökéletesnek bizonyult” - mondta Norbi, aki a verseny után azt mondta, olyat rajtolt az új naftával, hogy úgy érezte, mintha hátba vágták volna a szívlapáttal.

Egyébként a MOL-csapatnak is van kedvenc emléke Herczig Norbiról. A MOL Racing Team pilótája csak egy magyar futamon állt idén rajthoz, és a Veszprém-ralin maguk mögé is utasították a mezőnyt, de az utolsó gyorsasági szakaszon szándékosan kizáratták magukat, hogy ne kavarják össze a tabellát azoknak, akik egész évben a magyar bajnoki pontokért küzdenek. Példátlan sportszerűség volt!

I. rész: Juhász Roli, a MOL Vidi FC csapatkapitánya
II. rész: Szilágyi Áron kardvívó
III. rész: Ivkovics Sztojan, a férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya 
IV. rész: Fucsovics Márton teniszező 
V. rész: Kim Rasmussen, a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya

MOL Sportágak
MOL Csapat