Herczig élete legmeghatározóbb futamán van túl

2017. július 13. csütörtök 13:54

Herczig Norbert egyáltalán nem csalódott a Veszprém Rallye-n elért 4. hely miatt, sőt a ralibajnok élete egyik legemlékezetesebb versenyének nevezte a murván rendezett futamot. A címvédő pilóta a szombati peches defekt miatt a 12. helyről volt kénytelen kezdeni a második napot, végül a dobogó sem volt messze.

“Talán fogalmazhatok így, életem egyik meghatározó futamán vagyok túl - értékelt a MOLcsapat.hu-n Herczig. - Én általában elég kritikus vagyok, magammal szemben pedig főleg, de úgy gondolom, a vasárnapi teljesítményünk sportértéke okán bőven van okunk az elégedettségre.”

Kapták, nem szerezték a defektet

Herczigék remekül kezdték a Veszprém Rallye-t, megnyerték a kvalifikációs futamot, és az 1. gyorsasági szakaszon is az első helyen végeztek, ám a 2. gyorson ők sem kerülték el a mezőnyt alaposan megrostáló defektet a jutaspusztai szakaszon. “A ralis zsargonban úgy mondják, defektet szerezni és kapni lehet. Ha te hibázol, lemész a pályáról, elkapsz egy szegélyt, akkor te szerzed magadnak, ha viszont jól autózol, és egyszerűen peched van, akkor kapod. Említettem, hogy magammal szemben mindig kritikus vagyok, de a versenyt elemezve arra jutottunk, hogy mi nem szereztük, hanem kaptuk.”

 
A címvédő páros gyakorlatilag reménytelen helyzetben várta a vasárnapi versenynapot, hiszen az éllovastól 1:46 percre a 12. helyen várták a folytatást. Herczigék nem adták fel, remek versenyzéssel folyamatosan kapaszkodtak egyre feljebb (a 7. gyorson három pozíciót is sikerült előreugrani), és végül hatalmas bravúrral a 4. helyen végeztek.

A dobogó sem volt elérhetetlen

“Egy sajnálatos baleset miatt egy gyorsaságit töröltek, pedig úgy gondolom, akár a dobogót is elérhettük volna. De így sem vagyok elégedetlen, sőt mondhatom, nagyon büszke vagyok a teljesítményünkre” - mondta Herczig, majd hozzátette, ha nem is sokat, de egy keveset még hozzá is tudtak tenni abszolút előnyükhöz a Hadik-Kertész páros előtt.  

 
A pilóta nem sokat tud pihenni, hiszen a családi vállalkozás aktív résztvevőjeként sok feladat hárul rá, de azért egy rövid nyaralásra lesz ideje a következő időszakban. “Összesen ennyi jut pihenésre, a családdal elutazunk néhány napra, hiszen szeptemberben már jön a Budapest Rallye, amire szeretnénk minél jobban felkészülni.”

Herczig Norbert és Bacigál Igor a ralibajnokság első helyén állnak, a veszprémi 16 pontjuknak köszönhetően 114 ponttal vezetik a mezőnyt a 101 pontos Hadik-Kertész páros előtt.

MOL Sportágak
MOL Csapat