Herczig Norberték bajnokok, jövőre a rali Eb-n indulnának

2017. október 16. hétfő 13:58

Herczig Norbert és Bacigal Igor nyerte az országos bajnokság hétvégi futamát, a Pécsen és környékén rendezett Mecsek-ralit, így bebiztosította elsőségét a sorozatban. Jövőre kilépnének a nemzetközi porondra.

A Skoda Fabiával versenyző duó a Ford Fiestával indult Hadik András, Kertész Krisztián kettőst és márkatársát, a Vincze Ferenc, Bazsó Attila párost megelőzve végzett az élen.

A viadal honlapja kiemeli: Herczig már most megszerezte negyedik abszolút magyar bajnoki címét az utolsó, egri futam végeredményétől függetlenül, mivel közvetlen üldözője, Hadik ottani győzelme esetén is legföljebb egyetlen pontra közelítené meg.

Az Aquaprofit Mecsek Rallye végeredménye:

1. Herczig Norbert, Bacigal Igor (Skoda Fabia R5) 1:21:53.9
2. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5) 1:22:06.8
3. Vincze Ferenc, Bazsó Attila (Skoda Fabia R5) 1:22:23.9

A futamgyőzelem után Herczig Norbert bejelentette, jövőre már nem itthon, hanem nemzetközi mezőnyben szeretné megmérettetni magát a bajnok páros.

Nagyon nagy fába szeretnénk vágni a fejszénket, a támogatóinkkal tárgyalunk erről már egy pár éve, és azt gondolom, hogy talán most vagyunk hozzá a legközelebb, hogy kilépjünk a nemzetközi porondra és megpróbáljuk a rali Európa-bajnokságon megmérettetni magunkat" 

- mondta az M4 Sport Sportreggeli című műsorában hétfőn Herczig Norbert.

Hozzátette: egyelőre folynak a tárgyalások, nem is állnak rosszul, és december elejéig "ki kell derülnie", tudnak-e indulni az Eb-n vagy maradnak a hazai bajnokságban.

A Skoda Fabia R5-öt vezető Herczig kiemelte a mögöttük álló stáb professzionalizmusát, és elárulta, az Eger-ralin, az ob utolsó, november eleji futamán el sem indulnak.

"Élünk a szabályok adta lehetőséggel, megpróbálunk már a 2018-as idényre koncentrálni, úgyhogy mi ki fogjuk hagyni azt a versenyt" - fogalmazott.

A kettős a Mecsek-rali megnyerésével biztosította be az ob-elsőséget, ezzel Herczig már négyszeres, társa pedig háromszoros bajnok. 

Forrás: MTI

MOL Sportágak
MOL Csapat