Herczigék másodikok lettek Görögországban

2018. június 03. vasárnap 12:49

Herczigék a rali Európa-bajnokság görögországi futamán a pénteki hetedik hely után, szombaton összetettben feljöttek a második helyre. A vasárnap, egy kisebb malőrt leszámítva jól sikerült, így megvan az ezüst az Akropolisz-ralin.

Péntek

Két gyorsaságit teljesített a rali–Európa-bajnokság mezőnye az Akropolisz-rali első, pénteki napján. Herczig Norbert és navigátora, Ferencz Ramón, a Mol Racing Team színeiben a hetedik helyen zárták a pénteket. A korábban négyszeres abszolút magyar bajnok pilóta hátránya pénteken 49 másodperc volt az éllovas Alekszejy Lukjanuk mögött, de a második helyezett, norvég Eyvind Brynildsenhez képest a lemaradás mindössze 16 másodperc volt. 

Szombat

A szombati, hetedik gyorsasági szakasz meghozta a várva várt bravúrt. A Mol Racing Team kettőse megnyerte ezt az etupot, majd a nyolcadikon második időt futottak, így az összesítésben feljött a második helyre.

Vasárnap

A vasárnapi első gyorsasági futam rendben volt, de a második már nem volt kalandmentes. A 10-es gyorson leestek a srácok az útról és sok időt vesztettek. Hála az égnek nem történt nagy baj, megmaradt a második hely. Herczig Norbert így számolt be a balesetről.

Az utolsó körben a MOL Racing Team kettőse mindkét gyorsasági szakaszon megverte a versenyt végül nyerő Magalhães-éket, és mindössze 29 mp-cel a második helyen végzett!

Mutatjuk a végeredményt:

 

 
Gratulálunk!
 
Képek: MOL Racing Team 

MOL Sportágak
MOL Csapat