Kiss Norbi porfelhőjében köhécsel a kamionos mezőny

2023. szeptember 11. hétfő 10:28

A Révész Racing magyar pilótája a szombati peches versenynap után vasárnap mindkét futamot megnyerte és szinte Európa-bajnoknak tekinthető.

A belgiumi Zolderben a szombati versenynap nem sikerült igazán jól a Révész Racing pilótájának, hiszen az első futamon technikai hiba miatt az első helyről ki kellett állnia, aminek következtében a második futamot is csak az utolsó rajtkockából indulva kezdhette meg. Az ilyesmi általában nem zavarja Kiss Norbit, aki ezúttal is végigelőzte a teljes mezőnyt, ám az első helyet pont akkor vette csak át, amikor egy baleset miatt leállították a futamot, és ilyenkor az előző kör végeredményét nézik. Végül a spanyol éllovas kizárása miatt ez a futam is Norbié lett.

Vasárnap folytatódott a kamion Európa-bajnokság, és itt már nem osztott kegyelmet a Révész Racing magyar pilótája, aki ezúttal is nagyon gyors volt az edzéseken, és újra az első rajtkockát szerezte meg az időmérőn. A rajt is remekül sikerült az első futamon, rögtön az élre állt, és olyan komoly tempót diktált, hogy két kör alatt két másodperces előnyt szerzett, így a csata a második helyért zajlott mögötte.

Sajnos a szombatihoz hasonlóan ismét piros zászlóval lett vége a versenynek, de mivel a táv 75%-át megtettük, így teljes pontokat kapunk. "Jól sikerült a rajt, és az első kör végére már volt egy kis előnyöm. Ezt a folytatásban tovább tudtam növelni, az autó pedig remekül működött. Köszönöm a csapatnak a munkát, tökéletes volt a technika, remélem a nap második versenyén is sikerül jó eredményt elérni – mondta Kiss Norbert a futam után.

Fordított rajtrácsról is ment

A fordított rajtrácsos versenyen a 8. helyről indulhatott, de ez sem okozott gondot, sorra előzte meg az ellenfelet, és végül nagyon simán nyerte meg ezt a futamot is. A vasárnapi maximális pontszámnak köszönhetően Norbi előnye két versenyhétvégével a kamion-Eb zárása előtt már 70 pont.

 
Norbi utcahosszal a mezőny előtt (Fotó: Révész Racing)

"Nagyon jó verseny volt. Az első körökben gyorsak voltunk, igyekeztem a lassítóknál minél később fékezni, és előre jutni. Nehezítette a helyzetet, hogy nagyon meleg volt a fülkében, ami teljesen zárt, az előttem haladók pedig sok port vertek fel, ami a kilátást rontotta. De nyertünk így is, és nagyon boldog mindenki a csapatnál, hogy sikerült mindkét mai futamon győzni" - mondta a Révész Racing pilótája.

Címlapkép: Révész Racing

MOL Sportágak
MOL Csapat