Közel tökéletesen zárták a WTCR-szezont a Zengőék

2021. november 28. vasárnap 15:42

Mindkét futamot zengős pilóta nyerti a Szocsiban rendezett idényzáró futamon, Zengő Zoli csak azért nem lehet teljesen elégedett, mert három Cupra is összetört Oroszországban.

Dupla győzelemmel zárta a szezonzáró hétvégét a Zengő Motorsport. Az első futamot az időmérőn is remekül teljesítő Mikel Azcona nyerte meg, és már ekkora látszott, hogy a pluszsúly lekerülésével sokkal versenyképesebbek a Cuprák, hiszen Robert Huff a harmadik helyen autózva esett ki. 

A második futam is jól kezdődött Azcona számára, hiszen az élen haladt, amikor Yvan Müller beleszállt hátulról. Ezzel a spanyol pilótának elszálltak a reményei, de a Zengő Motorsport másik pilótája, Rob Huff állt az élre a safety car után, és magabiztosan versenyezve megnyerte a második futamot. 

Üröm az örömben, hogy nemcsak Azcona autóját érte kár, Boldizs Bencét és Jordi Genét is kiütötték, főleg Bence Cuprája nézett ki nagyon csúnyán a baleset után. Szerencsére személyi sérülés nem történt. 

A szezont a Zengő Motorsport a 7. helyen zárta, és ugyanitt végzett a legjobb pilóta, Mikel Azcona is. Rob Huff a 18., Jordi Gené a 19., Boldizs Bence a 20. helyen zárta a szezont. Legközelebb áprilisban, Csehországban találkozunk a Zengő Motorsporttal. 

MOL Sportágak
MOL Csapat