Pechesen indult a Zengő Motorsport WTCR-szezonja

2021. június 05. szombat 14:29

Az egykori Zengő-pilóta, Michelisz Norbert pedig egy ötödik hellyel kezdte a WTCR idei szezonját a Nürburgringen, a Zengő Motorsportnak viszont nem indult jól az idény.

Az idény első fordulójának szombati két futama közül a 2019-ben bajnok, egykori zengős Michelisz (Hyundai) az elsőn ért célba ötödikként, míg Tassi (Honda) a második versenyen lett negyedik. A mezőny harmadik magyar versenyzője, a Zengő Motorsport Cupráját vezető Boldizs Bence az első futamon 19., a másodikon pedig a pontszerző, 13. helyen zárt, ám meglepetésre csak a fiatal pilótának sikerült a pontszerzés.

Az egész hétvégén technikai gondokkal küzdő Zengő Motorsportnál messze a várakozások alatt teljesítettek a pilóták. Az első futamon Robert Huff, a második Mikel Azcona végzett az utolsó helyen, Boldizs 13. helye a legjobb teljesítmény volt a csapattól a Nordschleifén. 

Estorilban folytatják

A szezonnyitó első versenyt a portugál Tiago Monteiro nyerte a Hondával, míg a második versenyen a francia Jean-Karl Vernay (Hyundai) diadalmaskodott. A WTCR történetének első női pontszerzője a svéd Jessica Bäckman lett, aki a második futamon Boldizs mögött tizennegyedikként ért célba a Hyundai-jal.

Az összetettben az első versenyhétvége után Vernay vezet 39 ponttal, mögötte Monteiro a második 33-mal, míg az argentin Nestor Girolami (Honda) a harmadik szintén 33 ponttal. A magyarok közül Tassi a nyolcadik (17 pont), Michelisz a 12. (11), Boldizs pedig a 16. (3). A WTCR 2021-es idényének második fordulóját a portugáliai Estorilban rendezik június 26-27-én.

MOL Sportágak
MOL Csapat