Új autóra nyergel át az év pilótájának választott Herczig

2018. december 07. péntek 17:33

Egy Volkswagen Polo GTI R5-tel indul jövőre a nyolcfutamos rali Európa-bajnokság (ERC) hét futamán Herczig Norbert és Ferencz Ramón.

A MOL Racing Team versenyzőpárosának pénteki sajtótájékoztatóján bemutatták az új autót, amelyből egyelőre ez az egy modell van használatban világszerte. Az idei ERC-n összetettben hatodik, korábbi négyszeres abszolút magyar bajnok, idén a legjobb autóversenyzőnek választott Herczig azt mondta, céljuk 2019 végén dobogós helyen zárni összetettben.

Hozzátette, az idei évhez hasonlóan hat külföldi versenyen állnak rajthoz, és a jövő november 8. és 10. között Nyíregyházán és környékén sorra kerülő ERC-futamon is biztosan elindulnak. Azt gondolom, hogy a bemutatkozó évünk nem sikerült rosszul, azokat a hiányosságokat pedig, amikkel szembesültünk, igyekszünk pótolni - értékelte a 2018-as évet a 43 éves pilóta, kiemelve, hogy az elmúlt 3,5 évben használt Skoda Fabia R5 szintén versenyképes volt, de "próbáltak egy nagyot álmodni, és ez most valósággá vált."

A VW Polóról elmondta, hogy az autó elsősorban a murván emelkedik ki a mezőnyből, ahogy fogalmazott, ebben a tekintetben "jelenleg a legjobb a világon." Herczig jelezte, a szezon felénél, az olaszországi hétvégét fogják majd kihagyni, az ERC-szabályok szerint ugyanis nyolcból két futamot minden páros "mínuszolhat".

Ahogy tavaly: hét futam a szezon

"A büdzsénk is ezt engedi meg, illetve mivel akkor leszünk az idény felénél, lesz lehetőségünk nyugodtan értékelni az addigi versenyeinket, és annak figyelembevételével folytatni a versenyzést az év második részében" - fogalmazott Herczig, aki jövőre változatlanul a MOL üzemanyagát használja majd.

A VW Polo GTI R5-öt a magyar nézők először most vasárnap, a Veszprémben és környékén sorra kerülő Mikulás-ralin láthatják, ahol a Herczig, Ferencz páros előfutóként teszteli a gépet, amely aztán csak jövő novemberben tér vissza Magyarországra, a nyíregyházi ERC-futamon. A rali Eb márciusban, az Azori-szigetek versenyhétvégéjével kezdődik.

MOL Sportágak
MOL Csapat