Volt pezsgőlocsolás és pech is Zengőék túraautó-hétvégéjén

2021. július 11. vasárnap 15:59

Mikel Azcona szállította az első dobogós helyet a WTCR-szezonban, és a PURE ETCR-sorozatban is jól ment, de az elektromos autók versenyében kiesett, így egy másik zengős nyert.

Zengőék igazi érzelmi hullámvasúton ültek a mögöttünk hagyott versenyhétvégén, hiszen komoly sikerek mellett csalódások is érték a csapatot, amely a WTCR-futamok mellett az elektromos túraautók versenyében (Pure ETCR) is érdekelt volt.

Azcona szállította az első dobogót

A Motorland Aragónban komoly nyomás nehezedett a magyar túraautó csapatra, hiszen egyrészt ezen a pályán mozog igazán otthonosan a Cupra, valamint Mikel Azcona és Jordi Gené, előbbi tavaly itt szerezte meg a Zengő Motorsport első futamgyőzelmét.

A szabadedzések az igen gyors Azconának, valamint Huffnak sikerültek jobban, az időmérőn azonban a brit pilóta visszaesett, így csak a spanyolnak volt esélye rá, hogy valóra váltsa Zengő Zoli álmát, és idén is futamot nyerjen. Azcona az időmérő alapján a fordított rajtrácsos futamban a második helyről, azaz az első sorból rajtolhatott.

A spanyol pilóta végül szállította a második helyet a futamon is, így ő lett az első zengős pilóta a WTCR-dobogón, ráadásul ekkor még hátra volt a második futam, ahol a második helyről rajtolhatott. Ez viszont nem sikerült igazán jól, egy kézifékhiba miatt beragadt a rajtnál, és végül a 12. helyen zárta a futamot. Huff az első tízbe hozta be a Cuprát, Boldizs Bence a 16. lett, Gené pedig egy defekt miatt kiállni kényszerült.

Zengő győzelem Pure ETCR-ben

Az első futamot megnyerő Mikel Azcona remekül kezdett, és vezetett is, de az első szuperdöntőn egy Farfussal vívott csatában megpördült, és kicsúszott a kavicságyra. Az élen álló spanyol kiesését csapattársa, Mattias Ekström használta ki a legjobban, aki a másik Cupra ERacert vezetve szinte tökéletes hétvégét produkált, és nemcsak a versenyt nyerte meg, de összesítésben is az élre ugrott.

A Zengő Motorsport két további pilótája közül Nagy Dani a végéig tartotta a harmadik helyét, de az utolsó kanyaroknál elfogyott, míg Jordi Gené szintén nem úszta meg a versenyt karcolások nélkül.

 

MOL Sportágak
MOL Csapat