WTCR: Zengő Zolit nem törte le a peches Nordschleife

2021. június 11. péntek 09:46

Egy lengéscsillapító okozta a csapat gondjait a WTCR-szezon első hétvégéjén, de az alapító nem haragszik senkire, mert látja, mekkora potenciál van idén a Zengő Motorsportban.

“Az első hétvége sajnos elúszott” - sóhajtott nagyot Zengő Zoli, a Zengő Motorsport alapító-vezetője a WTCR németországi nyitófumára utalva. A legfontosabb túraautó-sorozat 2021-es szezonjának nagy reményekkel nekivágó istálló két csapatot is rajtrácsra állított, de a Nordschleifén összesen egy pontszerző helyet tudott elcsípni.

Ezt Boldizs Bence szállította, a fiatal magyar pilóta kategóriájában a dobogóra is állhatott, és bizonyos pályaszakaszokon szélvészgyors tudott lenni. “Bence teljesítményéről csak a legjobbakat mondhatom, pedig őt is ugyanúgy sújtották a problémák” - mondta a tehetségeket évtizedek óta tévedhetetlenül kiszúró főnök.

Az új lengéscsillapítóval volt gond

Mivel a Zengő Motorsport két sztárpilótája, Robert Huff és Mikel Azcona a dobogóért indult harcba, de csak 17. és 22. helyeket értek el, biztos volt, hogy valami technikai probléma adódott a vadonatúj Cuprákkal.

“Egy új lengéscsillapítót kaptunk, amik sajnos nem jól működtek. Jót akart mindenki, nem haragszom senkire, egyszerűen kiderült, hogy a Nordschleife speciális körülményeire nem alkalmas ez a gátló."Megborult a tapadás, és sajnos gyorsan kiderült, hogy a pálya bizonyos szakaszain nem tudunk versenyképesek maradni.”

 
Fotó: Zengő Motorsport
 

“Hibázni csak az tud, aki próbálkozik, az autósport pedig mindig is arról szólt, hogy találjunk ki valamit, amivel legyőzzük a többieket. Ebből most rosszul jöttünk ki, de nem vagyok se letört, se szomorú, mert látom, hogy óriási potenciál van az autóban.”

Visszatért a hagyományos balszerencse is

A Nordschleife egyébként sem a legszerencsésebb pályája a Zengő Motorsportnak, bár pont tavaly, amikor az utolsó pillanatban beeső autókkal, gyakorlás nélkül, özönvízszerű esőben kellett mennie az Azcona-Boldizs-Kismarty hármasnak, karcolás nélkül hozták be a paddockba a Cuprákat. Idén azonban visszatért a balszerencse, Azcona még egy kicsit össze is törte az autóját, és Huffot is kilökték egyszer.

 
Fotó: Zengő Motorsport
 

“Ebből most nem jöttünk ki jól, de elkeseredésre semmi okom. Nagyon sok van ezekben az autókban, és kiváló pilótáink vannak, semmi kétségem afelől, hogy Estorilban már egészen másként alakulnak a dolgok."Ne feledjük, kis csapat a miénk, de így is egy ötvenfős stábnak kell megtanulnia együtt dolgozni. Amíg látom a tüzet mindenkinek a szemében, nem aggódom” - szögezte le Zoli.

Portugália: cél a dobogó!

A mezőny június 26-27-re átköltözik a portugáliai Estorilba, ahol hasonló célokkal vág majd neki a versenynek a Zengő Motorsport, mint ahogy az egész szezonnak: a dobogó a cél.

“Jó hosszú idő, 15 év után térünk vissza erre a remek vonalvezetésű pályára. Biztos vagyok benne, hogy drasztikus javulást várhatunk mindenkitől, bízom benne, hogy Huff és Azcona is a dobogóért fognak küzdeni, de Jorditól és Bencétől is stabil, jó szereplést, pontszerzést várok” - mondta Zoli.

MOL Sportágak
MOL Csapat