Zengőék juniorjának és seniorjának is kell egy kis idő

2021. május 20. csütörtök 09:49

Egy csapatot alkot a Zengő Motorsport Drivers' Acadamynél az 50 éves Jordi Gené és a 23 éves Boldizs Bence, de mindketten biztosak benne, hogy kiváló WTCR-szezon áll előttük.

Múlt héten bemutattuk a Zengő Motorsport első számú WTCR-csapatát, amelyben a korábbi világbajnok Robert Huff mellett a már tavaly az istállóhoz érkező Mikel Azcona szerepel. Itt az ideje, hogy Zengőék másik csapata, a Zengő Motorsport Drivers’ Academy két pilótája is bemutatkozzon.

“Igen, papíron két csapatunk van, de mi igazából négyen alkotunk egy csapatot, és biztos vagyok benne, hogy nagyon sokat fogunk tudni segíteni egymásnak” - mondta a MOL Csapatnak a tavaly a rookie-futamokon taroló Boldizs Bence. A fiatal pilótának nem akármilyen csapattársa lesz, hiszen Zengőék egy elképesztő versenyrutinnal rendelkező pilótát, Jordi Genét is szerződtették.

“Nagyon régóta ismerem már Zengő Zolit, így nem lepett meg, hogy rendkívül pozitívak voltak az első élményeim a Zengő Motorsportnál. "Úgy látom, nagyszedű csapatot hozott össze Zoli, és nemcsak a pilótákra, hanem a szerelőkre és mérnökökre is célzok. Minden adott, hogy nagy célokért harcoljunk idén” - mondta a MOL Csapatnak Gené.

Mindkét pilótának kell egy kis idő

Boldizs és Gené a rutinskála két ellenkező oldaláról érkezik, míg Bencének a tavalyi volt az első WTCR-szezonja, ráadásul tesztelni sem tudott az idény előtt, hiszen az első versenyre is épphogy beestek az autók, az ötvenéves Gené már akkor túraautó versenyeket nyert, amikor Bence még meg sem született. Mindkét pilótának szüksége lesz egy kis időre, ám más-más okból kifolyólag.

 
Jordi Gené (Fotó: MOL Csapat)
 

“Öt éve nem versenyeztem, és ez hosszú idő, biztosan szükségem lesz egy kis időre, mire visszatérnek az automatizmusok” - mondta Gené, aki a Cupra egyik tesztpilótájaként dolgozott az elmúlt években. “A WTCR-versenyek ritmusa és intenzitása nem olyan, mint a bringázás, nagyon is ki lehet esni a ritmusból, de azon leszek, hogy gyorsan visszatérjek a legjobbamhoz” - mondta a katalán pilóta.

Bencének más okból kell idő, számára még a versenyrutin megszerzése és az autóval való ismerkedés folyamata sem zárult le, igaz, ennél jobb helyre nem is kerülhetett volna. “Irigylésre méltó a helyzetem, hiszen Mikel és Jordi személyében az autót kiválóan ismerő pilóták a csapattársaim, Huffy pedig a géposztály legendája, korábbi világbajnok."Nincs más dolgom, mint figyelni, és magamba szívni azt a rengeteg tudást, amit a csapattársaim felvonultatnak” - mondta mosolyogva Bence.

Nagyszerű csapat alakul Zengőéknél

Gené elmondta, a két letudott teszt abszolút pozitív hangulatba hozta, és a csapattal való találkozás is azt mutatta számára, hogy nagyon szép szezon elé néz a Zengő Motorsport.

“Itt most tényleg minden adott ahhoz, hogy a legnagyobb célokért küzdjünk. Számomra a legfontosabb, hogy a csapatversenyben a bajnoki címért küzdjünk, de természetesen nekem is vannak céljaim. Nem mondom, hogy a bajnoki címért fogok csatázni, de szeretnék versenyben lenni.”

 
Az idei Zengő-csapat (Fotó: MOL Csapat)
 

“Az autó nagyszerű, ezt magabiztosan állíthatom, mert nálam többen nem sokan ültek a volánjánál, de az idei szezon rendkívül nehéz lesz, hiszen több az autó, több a csapat, és jóval erősebb a mezőny” - tette hozzá.

Teljesen egyetértett csapattársával Bence is. “Így van, idén sokkal nehezebb lesz jó eredményt elérni, mint tavaly, mert amellett, amit Jordi említett, még több sztárpilóta is rajthoz áll idén."Ez az én céljaimat tekintve azt is jelenti, hogy egy-egy Q2-nek is sokkal nagyobb értéke lesz idén, mint tavaly volt.”

Minden tudnak a Cupráról

“Az a célom, hogy minden versenyen elcsípjem a Q2-t, és úgy gondolom, nem is haladok rosszul. Tavaly nagyon nehéz volt az első pár verseny, de a szezon második felében már egyre többször értem el jó eredményt, és bízom benne, hogy a pilótátársak segítségével idén még többet tudok fejlődni, és még gyorsabb leszek.”

 
Boldizs Bence (Fotó: Zengő Motorsport)
 

Ehhez mindene megvan a Zengő Motorsport fiatal magyar pilótájának, és ezt megerősítette Gené is. “Tesztpilótaként nyilván közelről figyeltem a tavalyi szezont, de nemcsak az autók miatt. Már akkor láttam, hogy Bence rendkívül tehetséges srác, biztos vagyok benne, hogy szép jövő előtt áll a WTCR-ben” - mondta csapattársáról a katalán versenyző.

Bence úgy gondolja, Gené a lehető legjobb csapattárs számára. “2003 óta teszteli a Cuprákat, amit Jordi nem tud az autóról, azt nem is érdemes tudni. Mikellel együtt többezer kilométert tettek a Cuprába, és ennek már tavaly is láttuk az eredményét, mert Mikel sokat segített, hogy megtaláljuk a tökéletes beállításokat. Most itt van Jordi is, akivel biztosan még jobbak leszünk minden szempontból.”

 
Gené 18 éve teszteli a Cuprákat (Fotó: Foto: Cochesafondo.net)
 

A két pilóta nagy célokkal vág neki a szezonnak, bár mindketten hangsúlyozták, elsősorban csapatban gondolkodnak. “Büszke vagyok a munkára, amit a Cupra fejlesztőivel végeztünk, és nagyon bízom benne, hogy eredményesen tudunk szerepelni. De egy ilyen hosszú kihagyás után még nekem is szükségem lesz egy kis időre, hogy újra elkapjam a fonalat” - mondta Gené.

“Az álmom egy dobogós futam, ha választhatok, akkor a Hungaroringen” - mondta nevetve Bence. “Fontos, hogy minél többször érjem el a Q2-t, de már merészebb álmaim is vannak. Amikor tavaly a Hungaroringen egy fordított rajtrácsos futamban én indultam az élről, csak az járt a fejemben, hogy milyen elképesztő élmény lenne mindez, ha a magyar szurkolók előtt történne. Idén, ha minden jól alakul, talán ebbe is belekóstolhatok” - tette hozzá Bence.

MOL Sportágak
MOL Csapat