Zengőék spanyol pilótája akár WTCR-bajnok is lehet!

2020. augusztus 28. péntek 11:48

Azcona, Kismarty-Lechner, Boldizs: így áll fel a szeptemberben kezdődő WTCR-szezonra a Zengő Motorsport csapata, amely az alapító szerint a csapat minden célját képes lehet kiszolgálni.

A Zengő Motorsport közleményéből kiderül, hogy a spanyol Mikel Azcona (24) és a hatszoros magyar bajnok Kismarty-Lechner Gábor (44) csatlakozott a versenyistálló ifjú titánjához, Boldizs Bencéhez (22) a csapat WTCR-csapatában. 

A Zengő csapat egy év kihagyással idén újra részt vesz a WTCR sorozaton, ahol 2010 óta versenyeznek. Zengőék egyik legemlékezetesebb csapatsikere a 2015-ben hazai közönség előtt futamgyőzelemmel záró Michelisz Norbert volt.

Azcona akár bajnok is lehet

Zengőék pilótái az új CUPRA Competicion versenyautókkal indulnak neki a Zolderben rajtoló túraautó világkupának. Zengő Zoltán, a csapat alapítója elmondta, a gyártóval hosszú ideje nagyszerű munkakapcsolatot ápolnak, és Azcona szerződtetése mellett szólt, hogy a spanyol pilóta volt a Cupra első számú tesztpilótája az utóbbi időben.

"A spanyol fiú még csak 24 éves, de komoly potenciált látunk benne. Tavaly úgy lett hatodik a WTCR-ben, hogy a mezőny egyik leggyengébb autójával versenyzett. Elnézve a Cuprában rejlő lehetőségeket, egyáltalán nem zárom ki a lehetőséget, hogy akár az egész sorozatot megnyerheti" - mondta magabiztosan Zengő Zoltán.

Amikor elkezdtük az idei szezon tervezését, azt mondtuk, csak akkor van értelme beleállni, ha a Cuprával nemcsak fenn tudjuk tartani a korábbi együttműködést, de szorosabbra is fűzzük a munkakapcsolatunkat. "Innentől kezdve nem is lehetett kérdés, hogy egy olyan tapasztalt pilótával tervezünk, aki az autó tesztelésében is részt vett, így neki már nem lesz újdonság a Cupra Competicione, és reményeink szerint ki is tudja aknázni az autóban rejlő lehetőségeket."

KisMa: Dolce Vita

Zengő Zoliról hosszú ideje tudjuk, hogy szívügye a tehetségkutatás, és nem nyugszik, míg az összes magyar pilótatehetséget fel nem fedezi. Azt gondolnánk, ez idén a rendkívül fiatal Boldizs Bence versenyeztetését jelenti, de nem így van.

 

"Amikor azt mondjuk, tehetségkutatás, automatikusan fiatalokra gondolunk, én viszont azt mondom, csak az öreg, aki annak érzi magát. Kismarty-Lechner Gábor egy nagyszerű sportember, akiben olyan tettvágy és motiváció dolgozik, amilyet ritkán lát az ember. Az ő csatasorba állításával azt üzenjük mindenkinek, higgyen az álmaiban, és soha ne adja fel!"

"KisMa hatszoros magyar bajnok, több kategóriában is kipróbálta magát, de soha nem tett le róla, hogy megvalósítsa az álmát, és a WTCR-ben versenyezzen."Azt szeretném, ha mindenki kiolvasná az ő történetéből, amit én: negyvennégy évesen is képes vagy megújulni, és ha eljön pályafutásod legfontosabb pillanata, akkor készen fogsz rá állni."Aki szereti az életet, kívánja a kihívásokat és hajlandó áldozatokat hozni, arra negyven felett is nagyszerű, új dolgok várnak" - szögezte le Zengő Zoli.

Boldizs Bence, a rookie

Azt már hosszú hónapokkal ezelőtt tudni lehetett, hogy a Zengő Motorsport juniorja Boldizs Bence lesz a WTCR-szezonban. A mindössze 22 éves pilóta a TCR kelet-európai kupában már ért el szép eredményeket az utóbbi időben, de a túraautó-világkupa azért más kávéház.

Zengőék ifjú titánja fél szemmel már a WTCR-t nézi

A Zengő Motorsport pilótája a TCR kelet-európai kupa második versenyén egy küzdelmes hetedik, majd egy bevállalós harmadik helyet szerzett - ebből végül második lett egy kizárásnak köszönhetően -, így összesítésben is a második helyre jött fel.

"Az idei szabályok lehetővé tették, hogy két tapasztalt pilóta mellett egy rookie, azaz "zöldfülű" versenyző is a mezőny tagja lehessen. A kategóriában csak annyi a kikötés, hogy a pilóta nem mehetett korábban WTCR-ben, és ennek Bence természetesen megfelel."Amellett, hogy nagyon bízom Bencében, és hiszem, hogy nagy dolgok várnak rá, csapatvezetőként meg sem fordult a fejemben, hogy ne adjam meg neki a lehetőséget, ha már a szabályok lehetővé teszik - mondta Zengő, majd hozzátette, Boldizs példaképe, Michelisz Norbi is a rookie-kategóriában aratta első sikereit a Zengő Motorsport színeiben.

A MOL és a Zengő Motorsport együttműködése 2011-ben kezdődött, Magyarország legnagyobb vállalata a 2016-2017 év kihagyása után immáron nyolcadik éve biztosítja a versenyzéshez szükséges stabil hátteret. Büszkék vagyunk rá, hogy a Zengő Motorsporton keresztül jó hírét vihetjük a magyar autó-motorsportnak a kategória elitversenyébe is. Hajrá, Zengő!

MOL Sportágak
MOL Csapat