Zengőék spanyol pilótája lett a Hungaroring királya

2021. augusztus 22. vasárnap 21:33

Mikel Azcona lett a mogyoródi túraautó-hétvége legeredményesebb versenyzője, WTCR-ben két dobogós futammal, ETCR-ben pedig futamgyőzelemmel zárt.

Nagy reményekkel várta a mogyoródi WTCR- és a PURE ETCR-futamokat a Zengő Motorsport, és bár összességében kiváló hétvégét tudhat maga mögött a magyar túraautó-istálló, azért bőven lehet hiányérzete Zengő Zoliéknak. A hétvége nagyszerűen indult, az elektromos autók versenyében gyorsan kiderült, hogy a Zengő pilótái a végső győzelemért fognak harcolni, a WTCR-időmérők után pedig Robert Huff személyében zengős pilóta először szerzett idén pole pozíciót.

Huffy balesetet szenvedett

Az első WTCR-versenyt a pole-ból rajtoló belga Gilles Magnus (Audi) nyerte meg, a második helyen a nagyszerű versenyzést bemutató Mikel Azcona végzett, aki ezzel értékes pontokat gyűjtött a Zengő Motorsportnak. A verseny hetedik körében az időmérő legjobbja, a brit Rob Huff kiesést jelentő balesete miatt a biztonsági autóra is szükség volt, amely a 12. körig volt a pályán a 14 körös versenyben.

 
Fotó: Zengő Motorsport
 

Azcona a második versenyen is a legjobb zengős pilóta volt, a negyedik helyen végzett, ám Nestor Girolamit kizárták előle, így nemcsak a dobogót csípte el, de ezzel a hétvége legeredményesebb pilótájának járó díját is átvehette. A többieknek azonban nem ment ilyen jól, Huff csak a boxból rajtolhatott, így a 18. helyen végzett, előtte Jordi Gené, mögötte Boldizs Bence ért célba.

Összesítésben Azcona nagyot ugrott előre, és a nyolcadik helyen áll, a többi zengős pilóta nem tudott javítani eddig helyezésén, Huff a 18., Gené a 19., Boldizs Bence a 20. pozíciót foglalja el a tabellán, a Zengő Motorsport pedig a 8. a csapatok versenyében.

Elektromossal remekelt a csapat

Mikel Azcona frenetikus hétvégét zárt, hiszen az elektromos túraautók számára először kiírt PURE ETCR-sorozat történetében ő lett az első, aki két versenyhétvégét is meg tudott nyerni. A Hungaroringen csak egy rövid időre adta át a vezetést a Zengő Motorsport spanyol pilótája, aki az összesítet tabella harmadik helyére jött fel.

A sorozatot továbbra is Zengőék svéd pilótája, Mattias Ekström vezeti, és természetesen a Cuprák állnak a konstruktőri verseny első helyén is.

MOL Sportágak
MOL Csapat