Egy arany, egy ezüst a junior birkózó Európa-bajnokságról

2019. június 07. péntek 13:36

Remekül szerepeltek a MOL Alapítvány birkózói a pontaverdai junior Eb-n, ahol kötöttfogásban Szőke Alex arany-, Szél Anna pedig ezüstérmet szerzett.

Szőke Alex a keddi programban technikai tussal verte az azeri Taris Abilovot és a török Beytullah Kayisdagot. Az ESMTK kadét világ- és Európa-bajnok sportolója így már az elődöntőben tudhatta magát, ahol rendkívül taktikus birkózással gyűrte le a lengyel Gerard Kurniczakot.

A MOL Alapítvány támogatását 2017 óta élvező Szőke a német Patrick Neumaierrel találta szemben magát a döntőben, a második menetben − egy-egy passzivitást követően − döntetlen volt az eredményjelzőn, ugyanakkor ez a németnek kedvezett, hiszen övé volt az utolsó pont. Alex ekkor minden erejét összeszedve gyújtotta be rakétáit, és vitte le két pontért a németet, ez pedig már elég volt ahhoz, hogy megszerezze pályafutása második Eb-aranyát.

Annának nem volt szerencséje

Az ifjúsági olimpiai ezüstérmes Szél Anna (55 kg) ezúttal is második lett, ám ehhez óriási pech is kellett, hiszen a döntőben a döntetlen nem neki kedvezett orosz riválisa ellen. Az első menet 2:2-vel zárult, a második elején fél perc alatt 6:2-re elhúzott Szél Anna. Negyven másodperccel a találkozó vége előtt egy két pontos akcióval szépített Verbina, sőt húsz másodperccel később egyenlíteni tudott. A végén az orosházi lány mindent megpróbált, de az utolsó akcióját nem értékelték, így 6:6 után utolsó akcióval az orosz versenyző győzelmét hirdették ki, így Ritter Diletta és Páli Sándor tanítványa ezüstérmes lett - írja a BEOL.hu.

MOL Sportágak
MOL Csapat