Olimpiai kvótát szerzett a MOL Alapítvány ifjú dzsúdósa

2021. június 11. péntek 11:13

Özbas Szofi hetedik lett élete első felnőtt világbajnokságán, így a világranglista értelmében a MOL Alapítvány tizenkilenc éves cselgáncsozója kvótát szerzett a tokiói játékokra.

A budapesti felnőtt dzsúdó-világbajnokság negyedik napján ifjúsági olimpiai bajnok, junior vb-győztes és U23-as Eb-aranyérmes Özbas Szofi a hetedik helyen végzett a női 63 kilogrammosok küzdelmeiben - írja az Utánpótlássport. A 19 éves dzsudoka a szerdai szereplésével megerősítette az olimpiai indulást érő világranglista helyezését, így mostanra biztossá vált, Szofi ott lesz Tokióban.

"Egytől egyig mind a négy mérkőzésem rendkívül kemény küzdelem volt, pláne annak a fényében nem alakult éppen ideálisan a felkészülésem. A koronavírus-fertőzés utáni visszatéréskor sajnos bevizesedett a térben, így nem tudtam végig csinálni az edzőtáborokat sem megfelelően."Viszont ezen tényezők ellenére nem éreztem, hogy hátrányt szenvedtem volna kondicionálisan az ellenfelekkel szemben. Azt hiszem, a mentális rész sokkal fontosabb volt most, azt pedig sikerült a helyére rakni” – nyilatkozta a Békés Megyei Kano Judo SE fiatal versenyzője.

Irány Tokió!

A felnőtt-világbajnokság után most már a másfél hónap múlva esedékes tokiói olimpia kerül a fókuszba. Szofival két évvel ezelőtt, még középiskolásként készítettünk interjút, amiben elmondta, egyelőre az érettségire és a felvételire készül, nem a 2020-as olimpiai játékokra. A koronavírus azonban közbeszólt, az egy évvel eltolt olimpiára pedig már kijutott a MOL Alapítvány ifjú dzsudokája.

„Az első meccs után remek érzés volt, amikor Ákossal (szerk: Szofit a vb-n irányító Braun Ákos) megbeszéltük, hogy a kvótám bebiztosításával rögtön Cirjenics Miki indulása is garantálttá vált, hiszen ő minden bizonnyal ezzel a kontinentális alapon kap kvótát. Emiatt duplán boldog voltam, ezt követően pedig gyakorlatilag komolyabb teher nélkül versenyezhettem” - tette hozzá Szofi

MOL Sportágak
MOL Csapat