Szállítják az érmeket a MOL-csapat fiataljai a cselgáncs Eb-n

2018. november 05. hétfő 13:37

A MOL-csapat két cselgáncsozója, Pupp Réka és Gercsák Szabina is érmet szerzett a győri U23-as cselgáncs Európa-bajnokságon.

Gercsák Szabina ippongyőzelemmel kezdte győri szereplését, azeri ellenfele csak statisztálni tudott a magabiztos diadalhoz. Flórusz János tanítványa ezzel bejutott a legjobb nyolc közé, ahol a német Maekelburg ellen vereséget szenvedett. Az összecsapást a magyar judós kezdte jobban, vazarival vezetett, ám a német leszorítással nyerni tudott. Gercsák Szabina kifogásolta, hogy a földharc már a küzdőtésen kívül indult el, de a bírók nem változtattak az eredményen - írja a Judoinfo.hu

Csalódott volt a miskolci judós. Pályafutása során minden utánpótlás világversenyen szerzett aranyérmet, ifjúsági olimpiai, világ- és Európa-bajnok, junior világ- és Európa-bajnok, kétszeres U23-as Európa-bajnok – és most a harmadik U23-as Eb-aranyérméért indult harcba. A vigaszágon a horvát Violic nem tudta feltartóztatni a huszonkét esztendős magyar judóst, aki így pályafutásának utolsó utánpótlás versenyén a bronzéremért léphetett tatamira.

 
Fotó: judoinfo.hu
 
Az ellenfele a glasgow-i olimpiai kvalifikációs verseny bronzérmese, a svájci Lengweiler volt, Győrben óriási csatát vívtak egymással, előbb két intést kapott a magyar sportoló, majd a svájci neve mellé is felkerült két büntetés. A hosszabbításban végül egy akciópont döntött, a miskolci versenyző indítását koronázta siker, így az övé lett a bronzérem.

Pupp Réka: Könnyes ezüstérem

Pupp Réka volt az első kiemelt az 52 kilogrammosok között, s ezzel ő lett az egyetlen a súlycsoportban, akinek az első fordulóban nem volt ellenfele. Így rögtön a legjobb négy közé jutásért mérkőzhetett, és kevesebb mint három perc alatt ipponnal le is győzte román ellenfelét - olvasható a Judoinfo beszámolójában.

Az elődöntőben az orosz Plotnyikova alaposan megdolgoztatta Hangyási László és Braun Ákos tanítványát, Pupp Réka végül az aranypontos hosszabbításban fojtással döntötte el a mérkőzést, pályafutása során másodszor jutott be az U23-as Európa-bajnokság fináléjába. Két évvel ezelőtt Tel-Avivban – még a 48 kilogrammosok között – ezüstérmes lett. Győrben az izraeli Temelkovával csapott össze az aranyért.

 
fotó: judoinfo.hu
 
A felek ezúttal is nagyon kiegyenlített küzdelmet vívtak. A négy perc során csak a huszonkét éves magyar lány neve mellé került egy intést, következhetett a hosszabbítás. A ráadásban Temelkova koncentrált jobban, egy jó indítással kicsikart egy vazarit, és ezzel megszerezte az Európa-bajnoki címet.

„Tudtam, hogy az izraeli lány a két kabátujjat próbálja lefogni, ezt nem akartam hagyni neki. A világbajnokságon sikerült jól megoldani ezt a feladatot, azóta nyilván ő is felkészült belőlem. Mit szépítsem, győzni akartam, ez volt az utolsó U23-as Európa-bajnokságom…“ – mondta könnyes szemmel az Európa-bajnoki ezüstérmes, aki előtt szombattól már nagyobb célok lebegnek: immár felnőttként a 2020-as tokiói olimpiai indulás jogát igyekszik kiharcolni.

MOL Sportágak
MOL Csapat