A MOL Bajnokok Viadala győztesei nem kímélték egymást sem

2020. június 05. péntek 11:36

Remek hangulatban, igazi versenyszellemmel és rengeteg nevetéssel ért véget a MOL karanténbajnoksága, ahol a MOL Csapat színe-java sorakozott fel. A győztesekkel beszélgettünk.

A karanténidőszak végére pont véget értek a MOL Csapat online aktivitásai is, a koronavírus miatti leállás időszakában is mozgásban tudtuk tartani a csapatunk tagjait. Remekül sikerült a MOL Fehérvár eFoci Gálája, ahol másfélmillió forintot gyűjtöttek a srácok a Máltai Szeretetszolgálatnak, szintén sikeres volt a sportolóink bevonásával indított #maradjotthon és #mozogjotthon kampányunk, de talán mind közül a legjobban a MOL Bajnokok Viadala sikerült.

Az élőben közvetített eseményen felsorakozott a MOL Csapat színe-java, világklasszis sportolóink ráadásul alaposan odatették magukat. Hiába, nem szokták meg, hogy ne a dobogó tetején álljanak. A nagy versengés persze nem ment a hangulat rovására, a fiúk és a lányok gyakran könnyesre nevették magukat a három csoport élő felvételein. Mindezt, de főleg a Tőrös Bazska által megalapozott remek hangulatot megerősítette a három bajnokunk is.

"Nagyon jól éreztem magam, fantasztikus volt a társaság, jól szórakoztunk szerintem mindannyian" - mondta a MOL Csapatnak az A csoportot megnyerő Bánhidi Bence, aki a MOL Racing Team pilótáját, Herczig Norbit, illetve a kétszeres olimpiai bajnok kardvívó fenomént, Szilágyi Áront utasította maga mögé. "A körülmények is teljesen rendben voltak" - tette hozzá Bence a vírus elleni védekezéssel kapcsolatban, ami azért volt fontos, mert amikor az A csoport felvétele készült, még javában tombolt a karanténidőszak.

"Nem vagyok egy videójáték-zseni, de szuperül éreztem magam én is" - mondta a B csoportban Hosszú Katinkát és Zengő Zolit legyőző Babos Timi, és hasonló véleményen volt a C csoport győztese, Kismarty-Lechner Gábor is: "Szuperül éreztem magam. Mindkét játék élvezetes volt, a vírussal kapcsolatos biztonsági intézkedések pedig kifejezetten magas színvonalúak voltak."

Ment a csípkelődés rendesen

"A Fucsovics Marcit és Vida Mátét sem ismertem személyesen. Azt hiszem, az első pár percben eldőlt, hogy ez egy jó hangulatú verseny lesz, végigbohóckodtuk az eseményt. Természetesen egymás piszkálása sem maradhatott el!"Ezt a csipkelődős hangulatot jól jellemzi, hogy amikor a Marcitól elbúcsúztam, még megkérdeztem, hogy nincs-e szüksége egy sportpszichológus számra? Ő kérdően nézett rám, mire hozzátettem: gondolom nehéz lesz feldolgozni a vereséget..." - mondta széles mosollyal KisMa, aki óriási csatában utasította maga mögé a MOL Csapat teniszklasszisát, valamint a DAC és a magyar labdarúgó-válogatott középpályását, Vida Mátét, aki szegény begipszelt kézzel érkezett a versenyre, így komoly hátrányból rajtolt.

Talán az egész verseny leghangulatosabb, ugyanakkor legfeszültebb csatáját a két aranyhölgy, Hosszú Katinka és Babos Timi vívták a Speed Runners nevű játékban. Érezhető volt, hogy miközben potyognak a könnyek a nevetéstől, a két sportolónő nagyon is komolyan veszi a versenyt, és tényleg mindent belead a győzelemért. Nem véletlen, hogy konkrét sportsérülés is történt: mindkét hölgy ujjai begörcsöltek.

"A versenyszellemről annyit, hogy tudjuk, Katka utál veszíteni, én pedig szeretek egy kicsit csipkelődni, így a forgatás helyszínéről kifele menet odaszóltam a kocsijában ülő Katkának, hogy "Nem baj, nem csak a győzelem számít, a részvétel is fontos." Katka erre visszafordult és mutatta, hogy mehet a verseny hazáig" - mesélte vidáman Timi.

Bence bevallotta, nem gondolta, hogy esélye lesz legyőzni Norbit és Áron, de nagyon boldog, hogy végül sikerrel járt. Sokat nem gyakoroltam, gondoltam magamban, legalabb adok egy kis esélyt az ellenfeleknek! - mondta széles mosollyal a MOL-Pick Szeged válogatott beállósa. "Boldog voltam a végén, főleg azért, mert nem hittem, hogy lesz esélyem. És azért is boldog voltam, mert nem forgott a kamera, amikor nekiestem a kikészített sajtos pogácsáknak" - tette hozzá nevetve az Esport Universum stúdiójába farkaséhesen érkező beállós.

Hogy tetszettek a játékok?

A szervezők a három játéknapra különböző feladatokkal készültek, az A csoportnak még egy ügyességi feladat is jutott (Bence profin sztriptízelt, és pontosan dobott kosárra a levetett ruhadarabokkal), de jobbára konzolon, illetve Virtual Reality (VR) játékokban mérték össze tudásukat - avagy annak hiányát - a sportolók. Mint később kiderült, jól választottunk feladatokat, mert senki nem indult komoly előnyből.

"Nekem személy szerint a Playstation nagyon nehéz volt, de a többivel megbirkóztam" - mondta Bence, akit valóban jobban megizzasztott a virtuális hagymaleves-főzés, mint a vetkőzős műsorszám, és a harmadik csörte is a szegedi kézilabdázóé lett, mert az élő adás nézői az ő bevállalását választották a legjobbnak. Kimondottan szomorúak vagyunk, hogy nem nézhetjük meg, ahogy Bence kézhasználat nélkül betermel öt szelet rántott húst.

"Ahogy mondtam, nem vagyok valami penge videójátékokban, de nagyon vicces volt mindegyik versenyszám, és a versenyszellem is erősen bekacsintott. Jó élményként éltem meg, és nemcsak azért, mert végül sikerült megnyernem a csoportot" - mondta Babos Timi.

Bajnokok Viadala: Izzadtság és sírva röhögés a második körben

Talán még az első játéknapnál is jobb hangulatban rajtolt el a MOL Bajnokok Viadala második fordulója, ahol Tőrös Bazska házigazda gyorsan megalapozta a MOL Csapat három sztársportolójának hangulatát. A versenynap természetesen ezúttal is a "bevállalással" indult, a három sportolónak előre meg kellett adni, mit vállalnak be, ha esetleg ők végeznek az utolsó helyen.

"Mindkét játék sok gyakorlást igényel, bevallom őszintén, inkább nehéznek mondanám őket. Sajnos Mátét a begipszelt keze hátráltatta a játékban, de így is kiélezett csaták alakultak ki. Minden másodperc 100%-os koncentrációt igényelt, igazi versenyhelyzet volt mindannyiunknak" - tette hozzá KisMa, aki egy belső motivációs tényezőt is megemlített:

Mindenképpen szerettem volna jól teljesíteni, mert az előző két adásban Zengő Zoli és Herczig Norbi személyében az autóversenyzők alul maradtak. Remélem ezt a csorbát sikerült kiköszörülnöm." - mondta a szakma becsületéért is síkra szálló bajnok.

Köszönjük, hogy velünk tartottatok a verseny alatt, sportolóinknak pedig sok sikert kívánunk, és reméljük, hogy hamarosan már a pályán, páston, aszfaltcsíkon vagy medencében láthatjuk őket. Aki a teljes adásra kíváncsi, az A csoportot itt, a B-t itt, a C-t pedig itt találja.