Bajnokok Viadala: Izzadtság és sírva röhögés a második körben

2020. május 25. hétfő 11:44

Ha csak egy részét nézed meg a MOL Bajnokok Viadala második csoportkörének, az legyen Babos Timi és Hosszú Katinka futóversenye. Újra óriási csatát hozott a MOL Bajnokok Viadala.

Talán még az első játéknapnál is jobb hangulatban rajtolt el a MOL Bajnokok Viadala második fordulója, ahol Tőrös Bazska házigazda gyorsan megalapozta a MOL Csapat három sztársportolójának hangulatát. A versenynap természetesen ezúttal is a “bevállalással” indult, a három sportolónak előre meg kellett adni, mit vállalnak be, ha esetleg ők végeznek az utolsó helyen.

A Zengő Motorsport alapító-csapatfőnöke, Zengő Zoli - látva, hogy milyen bivaly paripákkal érkeztek a hölgyek -, azt mondta, beül egy versenyautó anyósülésére, és csendben végignézi, ahogy Babos Timi és Hosszú Katinka csapat egy kört. A magyar úszótörténelem egyik legnagyszerűbb alakja, a háromszoros olimpiai bajnok Katinka bukósisakban és úszódresszben vállalt be egy teniszmeccset Timivel, míg a háromszoros világbajnok és Grand Slam-győztes teniszező a Szent István Bazilika mellett Katinka dresszében, és játékautók között vállalt volna be egy kis rendbontást.

MOL Csapat Facebook-oldalán az élő adás közben szavaztak a nézők, hogy kinek a bevállalása tetszik nekik a legjobban. A legtöbben Babos Timi betonúszására adták a voksukat, így az első virtuális szám után Timi állt az élre.

Barátkozni kellett a VR-szemüveggel

Az első adáshoz képest a játékok is változtak, ezúttal két konzoljátékban mérték össze a tudásukat a versenyzők, amik közül az egyik egy Virtual Reality-szemüveggel végezhető játék volt. Az első versenyszám előtt mindenki bevallotta, hogy szinte semmi tapasztalata nem volt ilyen játékokkal (tehát jól választottunk!), és hasonló volt a helyzet a futóversenyes kihívással kapcsolatban is.

Katinka a fentiek ellenére úgy husogtatott a fénykardjával a VR-szemüveges versenyszámban, hogy szinte hallottuk a háttérben Imperial March-ot. Egyből utána a futóversenyes játékban óriási csata bontakozott ki Timi és Zoli között, amit egy egészen furcsa, teljesen váratlan körülmény döntött el: a második körben Zoli beragadt a rajtnál. Ha valakitől ezt nem vártuk…

A Timitől elszenvedett 3-0-s vereség után Zoli vette a kezébe a fénykardot, és bár kimondottan jó teljesítményt nyújtott, a kombókkal nem sikerült jó barátságba kerülnie, így csak a harmadik helyet szerezte meg ebben a versenyszámban. Ezután következett Katinka és Timi futóversenye, ami nem meglepő módon túlcsorduló versenyszellemet, illetve hatalmas nevetőgörcsöket hozott el.

A térdét csapkodva hahotázó két hölgy ráadásul sportsérülést is elszenvedett az óriási küzdelemben, mindkettőjük ujja begörcsölt a nagy szaladgálásban. A Timi 3-1-es győzelmével záruló versenyszám után a nevetéstől vörös szemekkel, leizzadva gratulált egymásnak a két klasszis. A versenyben élen álló Babos Timi aztán a fénykardokkal is ügyesen bánt, de Hosszú Katinkának csak a padavanja lehetett ebben a számban, így a győztes kiléte azon múlt, hogy a futóversenyes játékban hogy végez Katinka és Zoli.

 
A futkározás izgalmasan alakult, de a nagy nyomást Katinka bírta jobban, és végül 3-1 arányban legyőzte Zolit. Ez azonban kevésnek bizonyult a végső győzelemhez, ami az első és a harmadik kihívásban diadalmaskodó Babos Timié lett, a harmadik helyen pedig Zengő Zoli végzett, akire így még vár egy kihívás: csendben végig kell ülnie, ahogy Timi és Katinka megy egy-egy kört a versenyautójával a Hungaroringen. 

A teljes adás itt tekinthető meg.

Újabb sztárparádéval jön a harmadik csoport

A harmadik csoportban is órisi hangulat várható, hiszen az első számú magyar teniszező, Fucsovics Marci ellenfelei a magyar labdarúgó-válogatott és az FC DAC középpályása, Vida Máté, illetve a Zengő Motorsport színeiben a különböző autós szakágak bajnoki címeit hobbiszerűen gyűjtögető Kismarty-Lechner Gábor lesznek.

Tőrös Bazska jövő szombaton is mindenkit vár a MOL Csapat Facebook-oldalára!