Hosszú Katka, Babos Timi és Zengő Zoli a Jedi Akadémián

2020. május 20. szerda 11:46

Az első csoportkörhöz hasonló sztárparádéval folytatódik szombaton a MOL Bajnokok Viadala, a B csoportban új kihívásokkal néz majd szembe a MOL Csapat sztárkontingense.

Jó hangulatú, mégis kiélezett versenyben dőlt el a MOL Bajnokok Viadala első csoportjának végeredménye. A MOL Csapat három sztársportolója, a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron, a MOL-Pick Szeged válogatott beállósa, Bánhidi Bence, illetve a MOL Racing Team négyszeres abszolút bajnok, Eb-5. ralipilótája, Herczig Norbert csapott össze - óriási röhögések közepette.

Bajnokok Viadala: Áron lefőzött mindenkit, de Bence az első bajnok

És akkor Szilágyi Áron kidobta a kukába a hagymalevesét. Ez egyike azoknak a mondatoknak, amiket soha nem gondoltunk volna, hogy leírunk a MOL Csapat oldalán.

A licitálós versenyszám (amelyben a versenyzőknek előre be kellett vállalniuk valamit arra az esetre, ha az utolsó helyen végeznének) után Bánhidi Bence állt az élre, nézőinknek ugyanis nagyon tetszett, hogy öt szelet rántott hús kéz nélkül történő elfogyasztását jelölte meg. Mi is megnéztük volna, de végül nem így alakult a dolog, hiszen - bár a főzős konzoljátékban Szilágyi Áron győzött -, a vetkőzős-célbadobós játékban újra Bence volt a legjobb, így ő nyerte az első csoportot.

Ahogy ígértük, semennyit nem csökken az egy négyzetméterre eső sztársportolók aránya a második csoportkörben sem, sőt ha lehet, még jobban rákapcsolunk.

A doyen és a két ifjú hölgy!

A B csoportban a magyar sportélet nagyságai csapnak össze, itt szerepel a MOL Csapat háromszoros olimpiai bajnok (egyéb címei felsorolásához nincs elég pixelünk) úszóklasszisa, Hosszú Katinka, aki a magyar sporttörténelem legsikeresebb teniszezőjével, a háromszoros páros világbajnok, háromszoros Grand Slam-győztes Babos Tímeával, illetve a magyar gyorsasági autósport doyenjével, a pilótakeltető Zengő Motorsport alapítójával, Zengő Zoltánnal csap össze.

A második csoport számára új kihívásokkal készültünk, ezek az alábbiak lesznek:

Beat Saber: Ebben a kihívásban fénykardot ragadnak a versenyzők és egy virtuális pályán (VR) küzdenek meg az érkező kockákkal, hogy a végére összeálljon egy szuper zeneszám. A ritmusérzék és az ügyesség nélkülözhetetlen.

SpeedRunners: Ügyességi játék, amelyben virtuális futókat irányítunk és a célunk - a klasszikus viccben szereplő nyuszikához hasonlóan - a behozhatatlan előny megszerzése (azaz képernyőből való kifutás) a többi versenyző előtt. A futópálya nem épp tradicionális és tartogat néhány érdekes kihívást, valamint eszközöket előny szerzésére, illetve persze a többiek hátráltatására.

Szombaton mindenki a képernyők elé!

Május 23-án, szombaton a MOL Csapat Facebook oldalára várjuk az érdeklődőket, akik természetesen újra szavazatukkal segíthetik kedvenc versenyzőjüket a győzelem kiharcolásában. Az élő adás házigazdája ezúttal is Tőrös “Bazska” Balázs lesz, a műsor 17 órakor veszi kezdetét.

Gyertek, szurkoljatok, nevessetek velünk! Hajrá, MOL Csapat!