A szokott módon szerepelt az ifjúsági olimpián a MOL-csapat

2018. október 24. szerda 18:12

A MOL Alapítvány által támogatott sportolók rendszerint remekelnek az ifjúsági olimpiai játékokon, és nem volt ez másként idén sem. Gratulálunk, srácok!

Az ifjúsági olimpiák történetének eddigi legjobb szereplését produkálta a magyar delegáció Argentínában. Érzelmekből nem volt hiány, és az érmek is szép számmal gyűltek a harmadik alkalommal megrendezett világeseményen. Hetvenkilenc főből álló küldöttséggel büszkélkedhettünk, melynek tagjai közösen, egymást támogatva értek fel a nem hivatalos, országok közti éremtáblázat negyedik helyére.

A kiváló szereplésből a szokott módon vette ki a részét a MOL-csapat: a 12 aranyéremből kettőt, a 7 ezüstből egyet a MOL Alapítvány által támogatott ifjú sportoló nyert meg. Összesen hét fiatal sportoló volt a mi támogatottunk a csapatból, és nem túlzás azt mondani, hogy a kiváló eredmény szokásos, hiszen az utóbbi ifjúsági olimpiákon is remekeltek a MOL-csapat sportolói.

 
2014-ben, Nanjingban Gercsák Szabina és Péni István személyében két győztesünk is volt, mellettük két ezüst és négy bronzérmest is támogatott a Tehetségtámogató Program. 2010-ben három arany, két ezüst és egy bronz érkezett a MOL Alapítvány (akkor még Új Európa Alapítvány) támogatottjaitól.

Idei MOL-támogatottak eredményei:

Özbas Szofi, judo: 1. hely
Pusztai Liza, kardvívás: 1.
Szél Anna Hella, birkózás: 2. hely
Zombori Gábor, úszás: 200m vegyes: 7., 100m hát: 7., 50 m hát: 8.
Orsós Richárd, súlyemelés: 10.
Böhm Csaba, öttusa: 20.
Barócsai Petra, úszás: 100m pillangó 13. (középdöntő)

MOL Sportágak
MOL Csapat