Barta Luca junior vb-bronzérmes!

2019. július 12. péntek 17:49

A MOL Alapítvány támogatottja, Barta Luca a lengyelországi junior világbajnokság fináléjában, fantasztikus versenyzéssel, a dobogó harmadik fokára állhatott.

A lányok vívószáma, ami az olimpiai programhoz hasonlóan, egy nappal a döntő előtt, a férfi selejtező napján zajlott, a magyarok közül csak a MOL Alapítvány fiatal tehetségének sikerült jól: Barta Luca 20/15-ös mutatóval 220 pontot szerzett, és ezzel egyből az élmezőnyben találta magát.

Az úszásnál is hozta a formáját, a lovaglásnál pedig egy verőhibával teljesítette a pályát. A kombinált számban aztán remekeltek a magyar lányok: Gulyás 10., Barta 3., Guzi pedig első lett.

 
Luca a 6. helyről rajtolt, majd az egyiptomi lánnyal kerültek szoros küzdelembe. “Az utolsó lövészetet mindketten hibátlanul teljesítették, majd a lőteret elhagyva Luca nem kegyelmezett ellenfelének, így a hajrában már egyértelmű volt a bronzérem. Nagyon szépen versenyzett, jó formában van, remek taktikus és rendkívül koncentrált” – nyilatkozta a Kállai Ákos kapitány.

via Pentathlon.hu

MOL Sportágak
MOL Csapat