Jászapáti Petra negyeddöntős 500 m-en Phjongcshangban

2018. február 11. vasárnap 10:47

Jászapáti Petra is negyeddöntőbe jutott a rövidpályás gyorskorcsolyázók női 500 méteres versenyében a téli olimpián, míg váltóban B-döntős.

A MOL Új Európa Alapítvány által támogatott Jászapáti Petra némiképp szerencsésen került a negyeddöntőbe. A 19 éves gyorskorcsolyázó lerajtolta brit ellenfelét, így elsőként fordult a kanyarba, később viszont a világkupában ezen a távon második dél-koreai Csoj Min Dzsong körbekorcsolyázta őt.

A hajrában Jászapáti kicsúszott, míg éppen akkor mögötte szintén összeakadt a brit és orosz ellenfele, azaz hárman egyszerre landoltak a védőpalánkban. Az esés utáni felállás a magyar versenyzőnek sikerült a leggyorsabban, azaz megszerezte a továbbjutást érő második helyet.

Váltóban B-döntős a magyar csapat

A Keszler Andrea, Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca, Heidum Bernadett alkotta kvartett jól kezdett, majd visszaesett a harmadik helyre. A futamot kifejezetten izgalmassá tette, hogy a nagy esélyes dél-koreaiak egykanyarnyi hátrányba kerültek egy hiba miatt. A kanadai, orosz és magyar hármas rákapcsolt, a tengerentúliak mögött ráadásul helycsere is történt egy váltásnál, azaz továbbjutó pozícióban volt a magyar kvartett. A nagy iram ellenére a hazai négyes felzárkózott.

Ez önmagában mozgalmas hajrát ígért, amely magyar rontással indult, egy rossz váltás miatt ugyanis az oroszok és a dél-koreaiak is előztek. Később az orosz kvartett egyik tagja elesett, így a vb- és Eb-ezüstérmes magyarok harmadikként zártak, a dél-koreaiak pedig a kanadaiakat megelőzve élre törtek.

MOL Sportágak
MOL Csapat