Két Eb-érmet hozott a MOL-csapatnak a kadét karatéka

2018. november 09. péntek 12:36

A MOL Alapítvány támogatottja, Szántai Luca komoly mezőnyben ezüst- és bronzérmet szerzett a máltai 10. WUKF Európa-bajnokságon, kadet korosztályban.

Az október végi Eb-n 25 ország közel 2400 versenyzője mérte össze tudását, köztük a 16 éves magyar tehetség, Szántai Luca is. Bár a verseny előtt a fiatal karatéka nagyon izgult, de amint felállt a tatamira csak a feladatra összpontosított: kumitében (küzdelem) a 4-es döntőbe való bejutást eldöntő meccsen 1-5 hátrányból fordított, és nyert 6-5-re - írja a MOL Alapítvány honlapja.

Luca ebben a kategóriában végül a 3. helyen végzett, míg Kata (formagyakorlat) kategóriában, mindössze 0,1 tizeddel kapott ki az első helyezettől, így lett ezüstérmes.

 

Luca 2009-ben kezdett el karatézni az I.C Tatami Sportegyesületben, a XVIII. kerület Szenczi Molnár Albert Református Általános Iskola tanulójaként. Tehetsége és kivételes szorgalma hamar megmutatkozott, s mára nemcsak új klubja, a SZAC Karate Sportegyesület, hanem hazánk egyik legtehetségesebb karatésává vált. Következő nagy versenye a jövő nyár eleji világbajnokság, ahonnan aranyéremmel szeretne hazatérni. Pályafutását 2017-től segíti a MOL Tehetségtámogató Program.
MOL Sportágak
MOL Csapat