Remekeltek a MOL Alapítvány triatlonosai a korosztályos vébén

2019. szeptember 02. hétfő 16:57

Lehmann Csongor ezüstérmes lett az U23-as korosztály triatlon-világbajnokságán Lausanne-ban, a juniorok között Karai Levente a hatodik helyen végzett.

Az olimpiai távú - 1500 méter úszás, 40 kilométer kerékpározás, 10 kilométer futás - versenyen a nemzetközi szövetség eredményközlője szerint Lehmann Csongor 1:50:36 óra alatt ért célba. Tavaly még a juniorok között világbajnok versenyző az MTI-nek elmondta: elsőévesként a korosztály legjobbjai annak ellenére kevésbé számítottak tőle kiugró teljesítményre, hogy év közben azért voltak már jó versenyei, de a vb-éremmel nemcsak őket, hanem még saját magát is meglepte.

Az elsőévesek azért nem szoktak villogni U23-ban, én is az esélytelenek nyugalmával indulhattam el. Az úszáson letoltak egy kicsit, de azért nem volt gond. "Kerékpáron végig sikerült jól helyezkednem, még a hegyeken is. Minden kanyarban az elsők között tekertem és a depóból is a legjobbakkal jöttem ki. A futás során az élen lévő spanyollal nem volt esélyem elmenni, a többiek tempóját viszont nemcsak tartani tudtam, hanem egymás után sikerült őket leszakítani. Az utolsó körben pedig már egyedül futottam" - nyilatkozta.

Karai Levi remekelt a juniorok között

A juniorok mezőnyében a fiúknál Karai Levente (55:29 perc) 6. helyen zárt a 70 fős mezőnyben.

Szombaton az elit mezőny viadalát, a vb-sorozatot lezáró döntőt rendezik: a férfiaknál négy (Bicsák, Dévay Márk, Faldum Gábor, Tóth Tamás), a nőknél egy (Kovács Zsófia) magyar indulóval. Vasárnap a két paraversenyző mellett (Boronkay Péter, Lévay Petra) még a U23/junior nyílt vegyes váltóban lesznek érdekeltek a magyarok.

MOL Sportágak
MOL Csapat