A sportág sztárjai is jönnek a MOL Triatlon Nagyhétre

2018. június 26. kedd 18:28

A jubileumi 20. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhéten rendezett Triatlon Világkupán nem csak ranglistás, hanem az olimpia kvalifikációs pontokért is küzdenek a versenyzők.

A június 30-július 8. között Tiszaújvárosban megrendezendő sport- és kulturális eseménysorozatra, melynek része az ETU Triatlon Junior Európa-kupa futam is, 40 ország versenyzőit várják a szervezők.

"Társaságunk a kezdetektől támogatja a Triatlon Nagyhetet és a Triatlon Világkupát – mondta Huff Zsolt, a MOL Magyarország Downstream üzletágának ügyvezető igazgatója. "2018-ban a Nagyhét jubileumát ünnepeljük. Ennek a kulturális- és sporteseménynek része a világon egyedülálló módon megszakítás nélkül 22. alkalommal megrendezendő világkupa. Büszkék vagyunk arra, hogy a MOL Petrolkémia, illetve jogelődje az elmúlt több, mint két évtizedben végig a kezdeményezés mellett állt együttműködő partnerként!

Csendes nap a vb miatt

"A jubileumi 20. Triatlon Nagyhetet is legjobb tudásunk szerint készítettük elő – fogalmazott Lehmann Tibor főrendező. - Alkalmazkodva a város igényeihez, meghallva a tiszaújvárosiak korábbi visszajelzéseit, próbáltuk a programokat úgy kialakítani, hogy az minél jobban szolgálja a valamennyi érdeklődő felhőtlen szórakozását, miközben a lehető legkevésbé zavarja a város mindennapjait. Ezen elképzelés jegyében idén a Kreaktív színpadot beköltöztettük az egyik sörsátorba, illetve az első két hétköznapot a labdarúgó világbajnokság szurkolói estjének, úgynevezett „csendes” napnak nyilvánítottuk. Bízunk benne, hogy idén is sok örömet, kellemes pillanatot szerzünk Tiszaújváros lakosságának, az idelátogató hazai és külföldi vendégeknek!

A június 30-i, szombati nyitónapon először a Jabil 1/3 Maraton nemzetközi utcai futóverseny várja a sportbarátokat. Ez az viadal befejező felvonása az idei Jabil 3Próba elnevezésű szabadidősport sorozatnak. Este 8-kor a hivatalos megnyitó ünnepség, majd fél órával később az Ottavan nagyszínpadi koncertjével végérvényesen megkezdődik a július 8-ig tartó sport és kulturális fieszta.

 
A folytatásban a megszokott sportolási lehetőségek, evezősverseny, futás, kerékpározás, extrém-váltó, sakk, duatlon-váltó, lábtenisz, streetball, Tiszaújvárosi Turista Triatlon mellett a nagyszínpadon az Anna and the Barbies, a Bikini, Zalatnai Cini és zenekara, Király Linda és Király Viktor, Kasza Tibi és zenekara, végül pedig a Hooligans szórakoztatja majd a nagyérdeműt. A kisszínpadra is sok-sok nívós fellépő érkezik.

Nagy neveket is várnak a rajthoz

Az elit női mezőnyt 29 ország sportolója alkotja majd. A világkupa, Eb- és vb dobogókat is megjárt nevek között említhetjük a Tiszaújvárosban már kétszer diadalmaskodó amerikai ReneeTomlint, a brit Lucy Hallt és Sophie Coldwellt, az ukrán YuliaYelistratovát, az osztrák Sara Vilic-et, a spanyol Anna Godoyt és a japán Juri Idét, vagy éppen a mienk közül Bragmayer Zsanettet, a riói olimpikon Kovács Zsófiát és a gyermekáldás után a nemzetközi versenyek forgatagába visszatérő, szintén olimpikon Vanek Margitot. Ha már a magyar hölgyeknél tartunk, négy fiatal, Bicsák Flóra, Fuchs Dóra, Sárszegi Noémi és Sebők Klaudia is igyekszik majd beleszólni a nagyon játékába.

 
A férfi elit résztvevői 31 országból jönnek, a nagy nemzetközi versenyek dobogósai, top5 helyezettjei közül bejelentkezett a francia Anthony Pujades és Aurelien Raphale, a spanyol Francesc Godoy, a brazil Manoel Messias és az orosz „armadából” a Polyanskiy-testvérpár, Dmitriy és Igor is. Ami a magyarokat illeti, élén azt a Bicsák Bencét említhetjük, aki tavaly megnyerte a tiszaújvárosi világkupát. Rajta kívül a vk-dobogós, olimpikon Ifj. Faldum Gábor, a szintén olimpikon és vk-dobogós Tóth Tamás, Dévay Márk, Király István, valamint a hazai pálya előnyét élvező, a hazai világkupán most bemutatkozó tiszaújvárosi Lehmann-fivérek, az U23-as korcsoportos Bence és a még csak junior Csongor várja izgatottan a rajtot.

A nagy érdeklődést mutatja, hogy a férfi elit kategóriában, ahol az elődöntős-döntős rendszernek köszönhetően az eredeti 65 induló helyett 90 sportoló jelentkezését tudják elfogadni, 42 (!) triatlonos szerepel a várólistán.

Flash-interjúkat várnak a szervezők

Azzal a céllal, hogy a nagyszabású eseménysorozat történéseit, sztorijait minél szélesebb körben megismerhessék az érdeklődők, a szervezők a technikai lehetőségeire, a fiatalok találékonyságára alapozva meghirdetnek egy akciót. A "Küldj nekünk egy Nagyhetes miniinterjút!" címet viselő projekt lényege, hogy max. 2 perces flash-interjúkat kell feltölteni a facebook-ra, elküldeni ennek linkjét a facebook-on a Tiszaújvárosi Triatlon Klub oldalára, vagy a triathlon.tiszaujvaros@gmail.com e-mail címre, a projekt nevével és a beküldő elérhetőségeivel együtt, esetleg betaggelni a facebookon a Tiszaújvárosi Triatlon Klubot.

A téma természetesen: minden, ami Nagyhét. A beérkezett mini-klipeket a szervező bizottság által felkért zsűri döntése alapján díjazzák. Beérkezési határidő: július 6., péntek, 20.00 óra. Az első három helyezett 2-2 db, a vasárnapi döntőkre érvényes VIP-karszalagot és értékes, sportos ajándékcsomagot kap ajándékba.

MOL Sportágak
MOL Csapat