Lubics Szilvi teljesítette a brutális Bigfoot 200-at!

2019. augusztus 13. kedd 19:40

Lubics Szilvi sikeresen teljesítette a 330 km-es nonstop terep-ultrafutó versenyt, a Bigfoot 200-at.

A MOL Csapat ultrafutó klasszisa eredetileg éppen Kínában, az Ultra Gobin versenyezne, de a helyi hatóságok az utolsó pillanatban kitalálták, hogy nemzetbiztonsági kockázatot jelent külföldi futókat a Tibeti-fennsíkra engedni, ezért nem engedik őket indulni. Szilvia két nap alatt átszervezett mindent, és már úton is volt az Egyesült Államok felé. Bővebben:

Márpedig ha Lubics Szilvi ultrafutni akar, akkor fog is

Ismerjük Lubics Szilvia eltökéltségét és küzdeni tudását, de a MOL Csapat ultrafutó klasszisa ezúttal még minket is meglepett. Péntek délután vált rémhírből ténnyé, hogy az Ultra Gobi szervezői nem engednek külföldi futókat rajthoz állni, így Szilvia minden előkészületekbe fektetett fizikai és anyagi ráfordítása veszélybe került. Ez az állapot pontosan másfél napig tartott.

A verseny előtt Szilvia még be tudott jelentkezni, de utána gyakorlatilag minden kapcsolat megszűnt vele, csak a GPS-trackerét lehetett követni, amiből kiderült, hogy mikor pihent, és hogy merre járt az USA nyugati partján rendezett terepfutó versenyen.

11. hely, de nem ez a fontos

Aggasztó hírek érkeztek egy óriási viharról, és hát eleve nagyon nehéz volt a nonstop verseny, ahol 13,000 méteres szintkülönbséget is le kellett küzdenie a futóknak. Hogy milyen nehéz volt a Bigfoot 200 teljesítése, arról az mond a legtöbbet, hogy a rajthoz állók harmada feladni kényszerült a versenyt.

Szilvi végül 3 nap 23 óra 51 perc alatt tette meg a távot és a 13. helyen ért célba, miközben az adatok szerint 18 órát pihent. A lényeg természetesen pusztán annyi, hogy teljesítette a távot, amihez szívből gratulálunk! Amint visszatér a civilizációba, kifaggatjuk Szilviát a versenyről, figyeljék a MOL Csapat oldalát!

MOL Sportágak
MOL Csapat