Lubics Szilvia most nem ígér pályacsúcsot a Spartathlonon

2017. szeptember 28. csütörtök 14:09

Lubics Szilva nem áll le, ultrafutó klasszisunk néhány hónappal a világ legkeményebb versenye, a Badwater után már Athénban fogadta a MOL-csapat hívását, ahol hetedszer is nekiveselkedik a rettegett Spartathlonnak.

“Éppen most megyünk nevezni, kicsit izgulok, de jól vagyok” - mondta Lubics a MOL-csapatnak szerda délelőtt. “Más volt most a felkészülés, mert azért a Badwater elég sokat kivett belőlem. Sokkal jobban kellett figyelnem az állapotomra, több kiegészítő edzést végeztem, sok nyújtással.”

Az óriási sikerrel zárult Badwater után a háromszoros Spartathlon-győztes Lubics idén más célokkal várja a görögországi versenyt. “Borzasztó erős női mezőny gyűlt össze, úgyhogy mondhatjuk, az esélytelenek nyugalmával készülök a versenyre. Természetesen nem csak a győzelem motivál, ezen a versenyen a táv teljesítése is bőven elég motiváció” - mondta Lubics, aki 2014-ben pályacsúcsot is futott az Athén és Spárta között megrendezett, 245,3 km-es versenyen.

“Pályacsúcsot most biztosan nem futok, szeretném becsülettel végigfutni a távot, és a mostani állapotomnak megfelelő idővel célba érni” - tette hozzá.

Az ultrafutó elmondta, nagyon szereti a verseny hangulatát, remek társaság jön össze ilyenkor Athénban. “Fantasztikus a hangulat, mindenki nagyon várja már a versenyt. Tegnap lementem futni egyet a tengerpartra, és már ott találkoztam egy csomó ismerőssel, olyanokkal is, akiken a Badwateren is együtt versenyeztem. A verseny után mindig van egy összejövetel, amit Spárta városvezetése tart a szombat este 19h határidő után. Itt általában óriási a hangulat, és aztán hétfőn Athénban is van egy nagy ünnepség.”

idén Két fia is elkísérte 

Lubicsnak a szokásos gondokat is kezelnie kellett, hogy ott lehessen Görögországban, de idén egy kicsit könnyebb a helyzete. “A munkát ilyenkor úgy időzítem, hogy mindent előre meg tudjak csinálni, ha pedig valamilyen sürgős eset van, azt egy kollégám intézi. A kutyákra egy kedves ismerősöm vigyáz, viszont idén a fiúkkal nincs gond, hiszen ketten is itt vannak velem” - mondta a háromszoros anyuka, majd hozzátette, legidősebb fia most kezdte az egyetemet, ő azért nincs Athénban.

A történelmi hagyományokat ápoló verseny csütörtök este rajtol el, a versenyzőknek szombat estig kell befejezniük a távot. Lubics Szilvia zsinórban hatszor teljesítette a Spartathlont, háromszor végzett az élen.

Üzenet a MOL-csapatnak

MOL Sportágak
MOL Csapat