MOL Csapat Év Pillanatai: Lubics Szilvia

2019. december 30. hétfő 12:56

A MOL Csapat klasszisait arról kérdeztük, melyik volt számukra a 2019-es év legszebb pillanata. Következzen az ultrafutó legenda, Lubics Szilvia.

Lubics Szilvia egészen elképesztő kalandokon ment át idén, de mind közül kiemelkedett a világ egyik legkeményebb versenye, a Bigfoot 200. Az amerikai versenyen tulajdonképpen egy furcsa véletlennek köszönhetően indult el a MOL Csapat ultrafutó legendája, hiszen akkor éppen a Tibeti-fennsíkon kellett volna versenyeznie, de a kínai hatóságok végül nem engedtek külföldi futókat rajthoz állni, így kellett keresni gyorsan egy másik megmérettetést. Ez lett a 200 mérföldes, nonstop verseny, amiről Szilvia az alábbi pillanatot emelte ki. 

"A Bigfoot 200-on, úgy 290 kilométerrel a lábamban, egy szélcsendes hegytetőn a túlélő fóliámba csavarodva aludtam éjjel negyed órát. Arra ébredtem, hogy világos van körülöttem, a telihold fénye tükröződött vissza a fóliámról."Ahogy kinyitottam a szemem fölöttem ragyogott a hold, világított sok ezer csillag, a hegytetőről láttam a végtelen fenyveserdőt. Elmúlt minden fáradtság, csak azt éreztem, hogy borzasztó erős vagyok és végtelenül szabad." 

A borítóképen nem Szilvia látható, azért küldte el nekünk, hogy lássuk, nagyjából miről is beszél, hiszen a kép a helyszínen készült. A hihetetlenül kemény versenyről szóló interjúnkat itt találod: 

Lubics Szilvi: Ennyire még sosem készültem ki egy versenyen

Ha Lubics Szilvia azt mondja, "még soha nem készültem ki ennyire egy versenyen", az már jelent valamit, hiszen a MOL Csapat ultrafutó klasszisa futott már pokoli hőségben, sziklás hegyekben és holdbéli tájat idéző sivatagban is. Arról, hogy mi kell a sokat látott, gránitkemény futónő teljes leamortizálásához, talán Szilvia Bigfoot 200 után kitett posztja mond a legtöbbet.

A sorozat eddigi részei: 

I. Szilágyi Áron
II. Bodó Ricsi, MOL-Pick Szeged 
III. Kalmár Zsolt, FC DAC
IV. 
Herczig Norbi, MOL Racing Team

MOL Sportágak
MOL Csapat