A finn edző egyik kedvenc trófeája lett a hoki kupadöntő

2019. január 24. csütörtök 13:37

Hannu Järvenpää büszke Magyar Kupa-győztes csapatára, mert tudja, mit jelent egy magyar trófea a csapatnak, a szurkolóknak, a klubnak és a városnak.

A Fehérvár AV19 megnyerte azt a magyar sorozatot, amiben rajthoz állt: a fehérváriak remek meccsen legyőzték a MAC-ot a Magyar Kupa fináléjában, és megszerezték tizenegyedik kupagyőzelmüket.

Tizenegyedszer Magyar Kupa-győztes a Fehérvár AV19

Jégkorong Magyar Kupa, döntő, Székesfehérvár: Fehérvár AV19-MAC Újbuda 6-3 (1-1, 4-2, 1-0) gólszerzők: Stipsicz (17.), Kuralt (23., 29., 60.), Erdély (26.), Sárpátki (32.), illetve Dansereau (1., 24.), Negrin (21.) A szlovák ligában játszó budapesti csapat Dansereau Keegan révén már az első percben vezetést szerzett, a fehérváriak Stipsicz Bence találatával a harmad végéhez közeledve egyenlítettek.

“Nem ez az első trófeám a csapattal, három évvel ezelőtt egy rövid ideig már dolgoztam Székesfehérváron, és akkor is megnyertük a kupát. Igaz, akkor még más volt a lebonyolítás, egy Final4-hétvégét tartottak” - mondta a fehérváriak edzője, Hannu Järvenpää a MOL-csapatnak a döntő után.

“Ennek azért most más az értéke számomra. Nem tagadom, nagyon sokat jelent a kupagyőzelem, és nem csak azért, mert kiváló ellenfelekkel szemben hódítottuk el a trófeát” - tette hozzá a finn szakember.

A nagy darálás közepén

A fehérváriak elképesztően megerőltető menetelésben vannak az EBEL-ben, gyakorlatilag december eleje óta 3-4 naponta játszanak, ami rengeteg utazással is jár. A csapat rájátszást érő helyen áll az EBEL-ben, de ez rengeteg energiát kivesz a játékosokból, márpedig Järvenpää szerint a frissesség volt a kupagyőzelem kulcsa.

 
Fotó: Fehérvár AV19
 
“Csak az elmúlt hétvégén kétezer kilométert zötykölődtünk buszon, ami legalább olyan fárasztó, mint a rengeteg meccs. Szerencsére a Fehérvár AV19 nem csak egy nagyszerű csapat, hanem egy szuper klub is: a vezetők pontosan tudták, milyen sok múlhat ezen, és elintézték, hogy egy napot pihenhessünk a dornbirni meccs helyszínén. Meggyőződésem, hogy ez is kellett ahhoz a frissességhez, amivel megnyertük a kupát” - magyarázta a finn edző.

“Az, hogy a játékosok egy ilyen menetelés közben élesek, nem meglepetés, csak a fizikai fáradtság okozhat gondot, de megoldottuk a feladatot. Elég egy dolgot kiemelnem: amikor a harmadik harmadban négy percig emberhátrányban voltunk, a MAC-nak csak egy kapura lövése volt. Akkor nagyon büszke voltam a fiúkra.”

Erre sokáig emlékezni fog

Järvenpää elmondta, az egyik kedvenc meccse lett a kupadöntő, hiszen ez egy olyan nap volt, amikor minden klappolt. “Telt ház, nagyszerű hangulat és egy kiváló ellenfél: ez egy hokiünnep volt. Úgy gondolom, színvonalas játék zajlott, sok gólt láthattak a nézők, azt pedig tudom, hogy a győzelem milyen sokat jelentett a szurkolóknak, a klubnak, és Székesfehérvár városának.”

“A MAC úgy léphetett jégre, hogy nincs mit veszítenie, viszont legyőzhet egy EBEL-csapatot, és gratulálok nekik, mert nagyon jó meccset hoztak le. Keményen oda kellett tennünk magunkat a győzelemért, de ezen nem lepődtünk meg, tudtuk, hogy végig koncentrálnunk kell, mert kiváló csapat lesz az ellenfelünk”

 
“Azzal nyertünk, hogy frissebbek voltunk, és jobban írtuk energiával a meccset” - tette hozzá Järvenpää.

Talán mégsem ez lesz az év legnagyobb sikere

A fehérváriak parádés szezont futnak az EBEL-ben is, jelen pillanatban a hatodik helyen áll, és ha nem engedi előzni a mögötte egy ponttal nyomuló Linzet, azzal teljesíti is a szezon elején megfogalmazott legambíciózusabb célját.

 
Fotó: Fehérvár AV19
 
“A kupagyőzelemnek azért örülök különösen, mert holnap reggel, amikor benyitok az öltözőbe, tudom, hogy egy boldog és magabiztos csapatot találok bent. Az öltözőben egyébként is remek a hangulat, de egy ilyen siker még jobban feldobja a játékosokat, és persze az önbizalomnak is jót tesz. Szükségünk is lesz rá!”

“Elég sok Ha választ el minket a rájátszástól, nem is foglalkozunk mással, csak az előttünk álló meccsel. Négy mérkőzés van hátra, ezeken kell megmutatnunk, hogy nem véletlenül dolgoztunk keményen egész évben. Úgy gondolom, készen állunk a feladatra” - tette hozzá elszántan Järvenpää.

MOL Sportágak
MOL Csapat