Az első pipa: győzelemmel kezdte a playoffot a Fehérvár

2019. március 13. szerda 21:54

A Fehérvár AV19 legyőzte a Red Bull Salzburgot az osztrák jégkorongliga (EBEL) negyeddöntőjének első mérkőzésén, a védelmek nagy csatájában.

EBEL, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Fehérvár AV19-EC Red Bull Salzburg (osztrák) 1-0 (1-0, 0-0, 0-0)
gól: Koskiranta 16.

Kiváló hangulatban kezdődött a találkozó, nem sokáig tapogatóztak a csapatok, rögtön egymásnak estek. Az első harmadban a vendégek kétszer játszhattak emberelőnyben, de egyik alkalommal sem voltak veszélyesek a kapura. A kisbüntetések között volt a Fehérvárnak egy jó periódusa, amikor a vezetést is megszerezte: Sofron István lövése után a kapusról kipattanó korongot Koskiranta bombázta a kapuba.

A második játékrészre sebességet váltott a Salzburg, többször hosszú időre beszorította a hazaiakat, akik az amerikai hálóőr, Mac Carruth vezetésével hősiesen védekeztek.

A záró harmadban egy kivédekezett emberhátrány után a Fehérvár több veszélyes támadást vezetett, az egyik végén Koskiranta növelhette volna az előnyt, de ziccerben hibázott. A mérkőzés végéhez közeledve fokozta a nyomást az osztrák csapat, ám a fehérváriak jól védekeztek.

A párharc az egyik csapat negyedik győzelméig tart, a második összecsapásra pénteken, Salzburgban kerül sor. A magyar csapat 12. EBEL-idényében ötödször játszhat a negyeddöntőben - és először kezdett pályaelőnnyel -, míg a Salzburgnak ez már a 14. rájátszása, tíz alkalommal a döntőbe is bejutott.

MOL Sportágak
MOL Csapat