Az Ocskay-emléktornával nyitja a szezont a Fehérvár AV19

2018. augusztus 30. csütörtök 19:18

Változatlan célokkal, az EBEL-rájátszásba vágyva indítja a szezont a fehérvári hokicsapat, ahol az Ifj. Ocskay Gábor Emléktorna, és a magyar Szuperkupa lesz a nyitány.

Az Ifjabb Ocskay Gábor Emléktornával, illetve az azt követő magyar Szuperkupa-mérkőzéssel zárja a felkészülési időszakot a Fehérvár AV19, amely a tavalyi sikerek megismétlését, esetleg túlszárnyalását tűzte ki célul - derült ki a klub sajtótájékoztatóján. A fehérvári hokicsapat tavaly bejutott az EBEL rájátszásába, és Szélig Viktor általános igazgató leszögezte, idén is ez a cél.

 
Fotó: Fehervarav19.hu
 
"A csapat jó irány felé halad, a célkitűzés ugyanaz, mint eddig, a rájátszásba szeretnénk jutni. Örülnénk neki, ha a remek közönségünk idén láthatna playoff mérkőzéseket is. Mindenki erre törekszik, ezért dolgozik. A szeptember 14-i EBEL- rajt előtt még három mérkőzés vár ránk" - mondta Szélig.

Jubileumi emléktorna

"Tizedik alkalommal kerül megrendezésre az Ifj. Ocskay Gábor Emléktorna, ahol idén az egyik legjobb olasz klubcsapat, az Asiago, a Grenoble, akik tavaly döntőt játszottak a francia bajnokságban és a címvédő Zágráb érkezik. Bízunk benne, hogy vissza tudjuk venni az első helyet. Ez a torna fontos az emlékezés okán, illetve a felkészülésnek is egy lényeges állomása. Mint minden évben, idén is egy erre az alkalomra készített, különleges mezt viselnek majd a játékosok a tornán, melyeket árverésre bocsátunk - mondta az általános igazgató.

A fehérváriak egy meglepetéssel is készültek, a szurkolók jótékonysági árverés keretén belül megvehetik a csapat által viselt, erre az alkalomra készült mezt. 

"A cél az, hogy lépésről lépésre fejlődjünk, minél komplexebb játékot mutassunk. A közönség részéről is fontos ez az esemény, hiszen az emlékmeccsen mutatkozik be először a csapat a szurkolóknak. Az emléktornát követően a Magyar Jégkorong Szövetség invitálására megmérkőzünk a tavalyi Erste Liga-győztes MAC Budapest csapatával. A Jégkorong Szuperkupa szeptember 9-én a Tüskecsarnokban kerül megrendezésre. Úgy gondolom, ez jó főpróba lesz a start előtt. - tette hozzá a játékosként a Sapporói csodát is átélő egykori játékos. Jegyek itt.

Hank Järvenpää is magabiztos

"Lépésről lépésre, jó irányba haladunk. A felkészülés ezen szakaszában még nem vagyunk teljesen készen, de biztos vagyok benne, hogy az EBEL első mérkőzésére rajtra készen leszünk" - mondta Hannu Järvenpää, aki tavaly év közben vette át a csapat irányítását, és egyből sikereket ért el.

 
Fotó: Fehervarav19.hu
 
"Sajnos több fontos játékosunk is megsérült a felkészülés elején, de úgy gondolom, hogy mindig az aktuális jégre lépő csapatnak kell teljesíteni. Az emléktornát is így szeretném elkezdeni, természetesen győzelem a cél. Nagyon örülök, hogy felújított csarnokban játszhatunk hazai jégen és szeretnénk ugyanolyan kellemetlen élményt okozni minden idelátogató csapatnak, mint eddig.
MOL Sportágak
MOL Csapat