Erdély Csanád nem írná alá a tavalyi bravúros szereplést

2019. szeptember 03. kedd 10:38

A Fehérvár AV19 válogatott támadója még messzebbre jutna az EBEL-ben, mint tavaly, és főleg a szurkolók miatt örül a megnyert magyar szuperkupának.

A Hydro Fehérvár AV19 behúzta a második magyar trófeáját is 2019-ben, ami nem kis szó, tekintve, hogy a fehérváriak nem a magyar bajnokságban indulnak. Januárban a Magyar Kupát, a hétvégén pedig a magyar szuperkupát nyerte meg az EBEL-csapat, amely a MAC után a magyar bajnoki címvédő Ferencvárost győzte le.

A Fehérvár AV19 nyerte a jégkorong Szuperkupát

Jégkorong Viastein Szuperkupa: Hydro Fehérvár AV19 - FTC-Telekom 4-3 (2-0, 1-2, 1-1) fehérvári gólszerzők: Erdély, Caruso, Sille, Sarauer A Szuperkupa azért kiemelten fontos a Fehérvár AV19 számára, mert a Magyar Kupán - amelyet tavaly megnyert - kívül ez az egy magyar trófea van, amelyért harcba szállhat az EBEL-csapat.

“Ezt a két magyar trófeát van lehetőségünk megszerezni, így természetesen keményen odatettük magunkat a döntőben. Jóleső érzés harcba szállni egy hazai trófeáért, és tudjuk, hogy a szurkolóinknak is fontos volt, hogy hazahozzuk a kupát. Különösen a tavalyi botlás után” - tette hozzá a fehérváriak támadója, Erdély Csanád a 2018-ban a MAC elleni, elveszített szuperkupa-döntőre utalva.

Ott tartunk, ahol akartunk

Trófeát nyerni mindig jó érzés, de a szuperkupa-győzelemnél lényegesen nagyobb céljai vannak a hamarosan kezdődő szezonra a fehérváriaknak. “Elvégeztük a munkát, amit a szezon kezdete előtt akartunk, és ez kiderült a szuperkupa-döntőben is. Még áll előttünk egy nagyon fontos erőfelmérő, az Ifj. Ocskay Gábor Emléktorna, majd jövőt hét pénteken elkezdődik az EBEL-idény is.”

 a mezt, amit Csani visel majd az emléktornán
 
“Azt kell mondjam, ott tartunk, ahol most tartanunk kell. Kemény felkészülési időszak van mögöttünk, rengeteget dolgoztunk, és sok meccset játszottunk. Volt olyan, hogy egy hétvégén hármat is, úgyhogy odáig jutottunk, hogy az utolsó két hétre már tényleg nincs más dolgunk, mint a finomhangolás. Speciális helyzeteket gyakorolunk, és azért dolgozunk, hogy még jobban összeérjen a játékunk” - magyarázta Erdély.

Utóbbi idén nem is annyira nehéz feladat, hiszen a nyáron mindössze hat új játékos csatlakozott a fehérváriakhoz, miközben volt olyan szezon, amikor 8-10 játékos is kicserélődött az öltözőben. “Úgy gondolom, a vezetőség kiváló játékosokat igazolt, ha nem is mindenkinek EBEL-, de valamilyen komoly bajnokságban szerzett rutinja is van, így nem is kérdés, hogy erősebbek lettünk a nyáron” - mondta elégedetten Erdély.

 
“Amellett, hogy a már tavaly is keret tagjainak számító magyar és külföldi játékosok is egy közös szezonnyival rutinosabbak lettünk, az érkezők is mind erősítést jelentenek. Hozzáteszem, szerintem a tavalyi idényben elért sikereinknek is köszönhető, hogy vonzóbb célpont lettünk a jó játékosok számára is.”

Átalakul az EBEL lebonyolítása

A fehérváriak tavaly óriási menetelést mutattak be, és egészen a negyeddöntőig meneteltek, de most sem sikerült menni egy kört a rájátszásban. Idén már a bejutás is nehezebb lesz, hiszen némi változás állt be a lebonyolításban annak köszönhetően, hogy a Zagreb kiszállt a sorozatból.

“A zágrábiak visszalépése miatt csak tizenegy csapat áll rajthoz, így a lebonyolításba is kénytelenek voltak belenyúlni a szervezők. Idén már csak az első öt helyen végzett csapat lesz biztos playoff-résztvevő a középszakasz után, és mivel jó csapatból nem lett kevesebb, elmondható, hogy nehéz feladat vár ránk idén is” - magyarázta Erdély.

 
Fotó: Hydro Fehérvár AV19
 
“Az utóbbi években valahogy mindig úgy jött ki, hogy itthon kezdtünk, most viszont Klagenfurtban játsszuk az első meccsünket. Nagyon hosszú az idény, a pontokat tekintve talán nem annyira fontos, hogy kezdjük meg a menetelést, mégis úgy érezzük, hogy nagyon is fontos, hogy kapjuk el a rajtot. Az első néhány meccsünket mindenképpen szeretnénk megnyerni” - fogadkozott Erdély.

És hogy mit vár az idei bajnokságtól a válogatott támadó? “Az van bennem, hogy bár bravúros volt a tavalyi szereplésünk, odáig már eljutottunk, úgyhogy a legutóbbi eredményünket nem írom alá előre. Szeretnénk előre lépni, még akkor is, ha kimondani is félelmetes, hogy elődöntőt játszunk az EBEL-ben" - tette hozzá széles mosollyal a válogatott támadó. 

MOL Sportágak
MOL Csapat