Erős magyar magra építik a következő évek Fehérvár AV19-ét

2020. július 16. csütörtök 14:44

Más név alatt, megváltozott mezőnnyel indul el az EBEL utódja, az ICE Hockey League, amelyben a fehérváriak rengeteg magyar válogatott hokissal szállnak ringbe.

 Új névvel, megváltozott lebonyolítással és résztvevőkkel indul ősszel útjára az EBEL néven megismert, idéntől International Central European (ICE) Hockey League néven rajtoló osztrák jégkorongbajnokság, amelynek új szponzora is lett a bet-at-home személyében. A Hydro Fehérvár AV19 sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a résztvevők is változnak, hiszen a Znojmo anyagi gondok miatt nem indul (a levegőben lóg hasonló néhány osztrák csapatnál is), a csehek helyét a szlovák extraligából átkiránduló Bratislava Capitals veszi át.

A sajtótájékoztatón a fehérváriak öt magyar válogatott játékos érkezését, illetve hosszabbítását jelentették be. A már a tavaly is a csapatot erősítő, 22 éves Szita Donát, a 24 éves Szabó Dániel és a 22 éves Szabó Bence mind hosszabbítottak egy-egy, illetve két évvel. A fiatalokon kívül érkeztek rutinos sztárok is, a csíkszeredai születésű, de ősfehérvárinak számító Bartalis István három évre írt alá a klubhoz, és visszatért az a Hári János is, aki egyéves kitérő után tér vissza Székesfehérvárra.

A játékosok bejelentése azért is nagy lépés, mert az osztrák bajnokságban még tart a transzferstop, azaz külföldről nem szabad játékosokat igazolni. Mint a csapat általános igazgatója, Szélig Viktor elmondta, abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy rutinos, sok csatát megélt magyar sztárokat jelenthetnek be, akikre a következő évek fehérvári csapatának vázát építhetik majd fel.

Most már csak azt kell kiszurkolni, hogy a bajnokság valóban el tudjon indulni. Hajrá, Hydro Fehérvár AV19!

MOL Sportágak
MOL Csapat