Idegenben is legyőzte a rekordbajnokot a Fehérvár AV19

2018. október 31. szerda 10:37

A Fehérvár AV19 hosszabbításban nyert a rekordbajnok Klagenfurt otthonában az osztrák jégkorongliga (EBEL) keddi játéknapján.

EBEL, alapszakasz:
EC-KAC (osztrák) - Fehérvár AV19 1-2 (1-1, 0-0, 0-0, 0-1) - hosszabbítás után
a Fehérvár gólszerzője: Stipsicz (9., 64.)

A székesfehérváriak idén már egyszer legyőzték a Klagenfurtot, idegenben mégis a rekordbajnok számított esélyesnek. Ennek ellenére a Fehérvár végig remekül játszva, kiválóan védekezve győzni tudott Klagenfurtban is.

Azt kell, hogy mondjam, nem a szezon legjobb mérkőzése volt a mai, ennek ellenére elégedett vagyok azzal, ahogy ma a védelmünk működött."A játékosok az eddigi legtöbb lövést blokkolták, emellett tudtuk, hogy az ellenfelünk kemény és erős ellenfél lesz, valamint azt, hogy hazai pályán különösen agresszív hokit játszanak. A védelem mellett Mac Carruth is kiváló teljesítményt nyújtott a kapuban. Nem szeretek kiemelni játékosokat, de úgy láttam, ma Stipsicz Bence volt a legjobb a jégen. Nem csak a góljai miatt, hanem a munkához való hozzáállása miatt is."

"Összességében azonban a mai a csapat győzelme volt. A mai és a vasárnapi mérkőzés is azt mutatja, szombaton és vasárnap is jó esélyekkel lépünk jégre idegenben" - mondta Hank Järvenpää, a fehérváriak finn edzője.

MOL Sportágak
MOL Csapat