Jégkorong: a fehérváriak bekkje lett az év hátvédje

2020. június 04. csütörtök 10:17

Stipsicz Bencét választották a csonka szezon legjobb magyar hátvédjének, azaz Hydro Fehérvár AV19 védője kapta - zsinórban másodszor - a Pásztor György-díjat.

Az elismerést a tavalyi évhez hasonlóan Stipsicz Bence, a Hydro Fehérvár AV19 válogatott játékosa vehette át, aki 48 EBEL-mérkőzésen négy gólt és 11 gólpasszt jegyzett. A válogatott sikerrel vett olimpiai selejtezőjén is stabilitást adott a csapatnak, sőt, a britek elleni ki-ki meccsen gólt is lőtt, és bekerült a JÉSZ All Star csapatába is.

„Nagy megtiszteltetés, hogy kétszer egymás megkaptam ezt a díjat. Nem számítottam rá idén, ugyanis felemásnak tartom a szezont. Az elején nekem sem ment jól a játék, aztán januártól már feljavultam. "Sajnos a csapat nem tudott bejutni az EBEL rájátszásába, pedig többre voltunk hivatottak. Jobb volt a keret, mint amilyen helyezést elértünk, csak hullámzó teljesítményt nyújtottunk. Az idényből az olimpiai selejtezős továbbjutás marad a legemlékezetesebb pillanat a számomra." - mondta a klub honlapjának a védő.

"Már készülünk az új szezonra, az egyéni edzések után már kiscsoportos gyakorlásokkal. A cél az, hogy a Fehérvárral kerüljünk be a rájátszásba, és ott menjünk legalább egy kört, emellett a válogatottal is jó eredményt szeretnék elérni a jövő évi vb-n” – fogalmazott Stipsicz.

MOL Sportágak
MOL Csapat