Káprázatos meccsen maradt életben a Fehérvár AV19

2019. március 22. péntek 23:14

A Fehérvár AV19 hosszabbításban legyőzte a vendég EC Red Bull Salzburgot az EBEL negyeddöntőjének ötödik mérkőzésén, így megőrizte esélyét a továbbjutásra.

EBEL, rájátszás, negyeddöntő, 5. meccs:
Fehérvár AV19-EC Red Bull Salzburg 2-1 (1-1, 0-0, 0-0, 1-0) - hosszabbítás után
gól: Caruso (6.), Harty (66.), illetve Gazley (19.)
Az állás: 3-2 Salzburg a javára.

Az utolsó szalmaszálba kapaszkodott a Fehérvár, hiszen az előző négy, Salzburg elleni összecsapásból mindössze az elsőt sikerült megnyernie, így egy újabb osztrák siker továbbjutást is jelentett volna a négy győzelemig tartó párharcban.

Ennek megfelelően a mérkőzés elején a fehérváriak óriási nyomást helyeztek a vendégek kapujára és Michael Caruso éles szögből leadott lövésével megszerezték a vezetést. A góltól felébredt a Bajnokok Ligájában elődöntőig jutott Salzburg, átvette az irányítást és egy meg nem adott találat, majd egy zúgó kapuvas után emberhátrányos góllal egyenlített, Dustin Gazley jóvoltából.

Még büntetőt is hibázott a Fehérvár

A második harmadban leginkább a küzdelem dominált, a kapuk előtt mindkét csapat játékosai rossz döntéseket hoztak, így újabb találatot nem láthatott a közönség. A harmadik játékrészben sem változott a játék képe, egyik gárda sem tudott túljárni a kapusok eszén. A hajrához közeledve Hári János előtt adódott nagy lehetőség, ám a büntetőlövést elrontotta. Mivel gól nem esett, következhetett a hosszabbítás.

A ráadás alig több mint öt percig tartott, mert egy gyors fehérvári támadás végén Jonathan Harty lőtte a kipattanó korongot a tehetetlen kapus fölött a hálóba. A négy győzelemig tartó negyeddöntős párharc hatodik mérkőzése vasárnap lesz Salzburgban.

MOL Sportágak
MOL Csapat