Már nem Hannu Järvenpää a Fehérvár AV19 vezetőedzője

2020. január 21. kedd 13:44

A fehérvári hokiklub a hétvégén elveszített Magyar Kupa-döntő után megköszönte a finn szakember munkáját, a pozíciót másodedzője, Antti Karhula veszi át a csapat élén.

„A mai vezetőségi ülés után a Hydro Fehérvár AV19-nél megköszöntük Hannu Järvenpää vezetőedző munkáját. Úgy éreztük, most jött el az a pillanat, amikor egy új impulzust kell adni a csapatnak, hogy egy remélhetőleg sikeres középszakasznak tudjunk nekivágni" - olvasható a fehérvári klub közleményében Gál Péter Pál elnök nyilatkozata.

Hannu Järvenpää 2017 végén került a csapat élére, abban az évben végül az együttes egy ponttal maradt le a playoffról. A nagy tapasztalattal rendelkező vezetőedzővel a csapat a 2018/2019-es szezonban rájátszásba került, emellett Magyar Kupát és Szuperkupát is nyert, az idei szezon azonban nem sikerült eddig jól. Az ingadozó teljesítmény, a kiegyensúlyozottság hiánya és a hétvégén elveszített Magyar Kupa-döntő áll a finn szakember elküldésének hátterében.

Megmagyarázhatatlan és elfogadhatatlan

"Természetesen általában, és most sem egy személyi felelőse van egy ilyen hullámzó teljesítménynek, és nem is egyetlen mérkőzés miatt döntöttünk úgy, hogy váltunk. A Magyar Kupa hétvégén történtek leképezték a szezonban eddigi teljesítményt."Nem tudtunk változtatni most sem azon, hogy parádés sikerek után egészen meghökkentő, megmagyarázhatatlan és elfogadhatatlan teljesítményeket láttunk a mérkőzéseken. Pontosan ezért éreztük úgy, hogy egy új impulzussal ezek a hullámzások majd kiküszöbölhetők lesznek. "Egyértelmű, hogy ebben közös felelőssége van a klub szakmai vezetésének, a vezetőedzőnek, a vele dolgozó edzőknek és a játékosoknak egyaránt" - folytatta a klubelnök.

 
„Tavaly kicsit könnyebb utat sikerült bejárnunk. Ezért is jár a dicséret Hannu Järvenpää-nak, hogy azzal a kerettel, amelynek egy része már tavaly is itt játszott, egy sikeres alapszakaszt zártak az előző évadban."Most a nehezebb útra kerültünk, göröngyösebb úton kell feljutnunk az általunk áhított csúcsra, de ez továbbra sem elképzelhetetlen, továbbra is úgy gondoljuk, hogy ez a keret alkalmas arra a célra, amit kitűztünk, hogy a klub történetében először két egymást követő évben playoffba jusson a fehérvári hokicsapat, ezen nem kívánunk változtatni, ez az alapvető elvárás az új szakmai vezetés felé is.”

A csapatnál folyó szakmai munkát a mai naptól Antti Karhula veszi át, aki a 2018/2019-es szezon közepe óta áll a székesfehérvári klub kötelekében és eddig másodedzőként segítette a Hannu Järvenpää munkáját. A finn szakember mellett a klubot jól ismerő, korábban a csapatot erősítő Arttu Luttinen vesz részt a szakmai munkában, másodedzőként segítve honfitársát.

MOL Sportágak
MOL Csapat